Η νέα ταινία του Στέφαν Έλιοτ είναι μια ρομαντική κομεντί, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Νόελ Κάουαρντ Easy Virtue και κάνει την εμφάνισή της στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Ιουλίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα θεατρικό έργο του Νόελ Κάουαρντ φτάνει στη μεγάλη οθόνη: από το 1927, ο διάσημος Άγγλος συγγραφέας έχει προσφέρει άφθονο υλικό για κινηματογραφικές μεταφορές. Το έργο του Easy Virtue, το οποίο ο Κάουαρντ έγραψε σε ηλικία μόλις 23 ετών, λειτούργησε ως έμπνευση για το νεαρό Άλφρεντ Χίτσκοκ, που γύρισε το 1928 μια ασπρόμαυρη εκδοχή του για το βωβό κινηματογράφο.

Το έργο, σύμφωνα με τα λόγια ενός γνωστού θεατρικού κριτικού, επιτίθεται στην κοινωνική υποκρισία της δεκαετίας του ’20 και στον τρόπο που χρησιμοποιούνταν τα ξεπερασμένα πια Βικτωριανά δεδομένα για να καταστρέψουν τις ζωές των ανθρώπων που δε μπορούσαν να ελέγξουν.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, ένας νεαρός Άγγλος, ο Τζον Γουίτακερ (Μπεν Μπαρνς), ερωτεύεται παράφορα μια εντυπωσιακή Αμερικανίδα, τη Λαρίτα (Τζέσικα Μπιλ), και πάνω στον ενθουσιασμό τους αποφασίζουν να παντρευτούν. Όταν όμως το ζευγάρι επισκέπτεται το πατρικό σπίτι του Τζον, η μητέρα του δείχνει μια σχεδόν «αλλεργική» αντιπάθεια προς τη νύφη της.

Η Κυρία Γουίτακερ (Κρίστιν Σκοτ Τόμας) στήνει διαρκώς παγίδες στη Λαρίτα, κι ενώ εκείνη βάζει τα δυνατά της για να μη χάσει τον Τζον, αυτός σύντομα φαίνεται να πέφτει θύμα της μηχανορραφίας της μητέρας του. Καθώς η ένταση κλιμακώνεται και ορισμένα μυστικά από το παρελθόν της Λαρίτα αποκαλύπτονται, η νεαρή Αμερικάνα θα κάνει την επανάστασή της απέναντι στη συντηρητική αγγλική οικογένεια που την κάνει να ασφυκτιά.