Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας Βιβλίου, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει έναν μεγάλο Περίπατο Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο φετινός Περίπατος θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί του Σαββάτου 21 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα.

Ο Περίπατος ξεκινά από το ιστορικό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στην οδό Πανεπιστημίου και συνεχίζεται σε εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία περιμετρικά της Εθνικής Βιβλιοθήκης, με όρια το Σύνταγμα, την οδό Καραγιώργη Σερβίας, την οδό Αθηνάς, την οδό Καλλιδρομίου, και περιλαμβάνει τις οδούς Κολοκοτρώνη, Βουλής, Ακαδημίας, Σόλωνος, Σκουφά, Χαριλάου Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής, Ζαλόγγου, Διδότου, Τοσίτσα, Μασσαλίας.

Το αναγνωστικό κοινό είναι ελεύθερο να επιλέξει τη δική του διαδρομή σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του.

Oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν παλιά και νέα βιβλία, παλιούς και νέους συγγραφείς, παλιά και νέα βιβλιοπωλεία και να μάθουν την ιστορία και το μέλλον της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Σε όλους τους χώρους το κοινό θα υποδεχτούν αγαπημένοι πεζογράφοι, ποιητές, μεταφραστές, επιμελητές και εκδότες.

Ένας μοναδικός χάρτης με ξεχωριστά σημεία στο κέντρο της Αθήνας για έναν υπέροχο σαββατιάτικο περίπατο… Βιβλίου!

Αναζητήστε τον Χάρτη στα βιβλιοπωλεία που διοργανώνουν εκδηλώσεις, κινητοποιήστε τους φίλους σας και όσους αγαπούν το βιβλίο!


Διαβάστε επίσης:

Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου με 250 εκδηλώσεις!