Η καταξιωμένη και πολυπράγμων δημιουργός Λίνα Νικολακοπούλου κι ο γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς, σχεδιάζουν και επιμελούνται από κοινού εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θεματικές κι αφιερωματικές βραδιές στο PassPort, ξεφεύγοντας από την μανιέρα του καθιερωμένου, με πολλαπλά αντικείμενα (λογοτεχνία, μουσική, επιστήμες και όχι μόνο!), κι εξαιρετικούς – ο καθένας στον τομέα του- καλεσμένους κάθε φορά.

Οι επόμενες προγραμματισμένες βραδιές έχουν καλεσμένους τους:

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου

Καλεσμένος: Δρ. Κούλης Γιαννουκάκος

«Η εξέλιξη του ανθρώπου. Η γενετική του καρκίνου. Οι σπάνιες παθήσεις και ο ρατσισμός»

Ένας από τους σημαντικότερους Μοριακούς Γενετιστές του κόσμου, Διευθυντής Ερευνών στο Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του Δημόκριτου, Δρ. Κούλης Γιαννουκάκος, έρχεται στο  PassPort μαζί με την ομάδα του.

Ο Δρ. Γιαννουκάκος ασχολείται από το 1998 με την ανάλυση του DNA.

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου

Καλεσμένος: Γιάννης Τροχόπουλος (Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος  Νιάρχος – ΚΠΙΣΝ)

Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να συναντήσουμε  τον κ. Γιάννη Τροχόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Στόχος της συνάντησης αυτής, να αντιληφθούμε την ουσία και το πραγματικό μέγεθος του έργου που κατασκευάζεται στο Δέλτα Φαλήρου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη… Μια απρόσμενη κατάσταση για την Ελλάδα: ένα εργοτάξιο 170.000 τ.μ. όπου κατασκευάζονται ταυτόχρονα τα νέα κτίρια για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή και δημιουργείται ένα πρωτοποριακό βιοκλιματικό πάρκο.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ο κύριος Γιάννης Τροχόπουλος έρχεται στο PassPort, για να μας κάνει μια ‘ξενάγηση’ σε αυτό το τεράστιο σε έκταση έργο που σύντομα θα προστεθεί στην καθημερινότητας της πόλης, και το οποίο αναμένεται να αλλάξει όλη την εικόνα της παραλιακής Αττικής και, κυρίως, τη φιλοσοφία  εκατομμυρίων Ελλήνων…