Μια πρόσκληση-πρόκληση κι ένας λόγος παραπάνω να διακόψουμε την παθητικότητα και την ανία της καθημερινότητας, κάθε Κυριακή …

απόγευμα στις 6:30 μ.μ.

«Ένας λόγος παραπάνω» είναι ο τίτλος μίας ενότητας συνεντεύξεων από ανθρώπους της Τέχνης και της Διανόησης στη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Μάκη Προβατά. Μια συζήτηση δίχως φόβοκαι με πάθος, που οι απόψεις των καλεσμένων έχουν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα ειδικά στις μέρες που διανύουμε.

Τόπος συνάντησης, το Loft του πολυχώρου Gazarte, κάθε Κυριακή απόγευμα στις 6:30 με ζεστό μυρωδάτο καφέ και αγαπημένα κουλουράκια. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Στο τέλος κάθε συνέντευξης, πού διαρκεί μία ώρα, το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει ερωτήσεις στον καλεσμένο ή την καλεσμένη. Οι βραδιές θα εμπλουτίζονται με οπτικοαουστικό υλικό σχετικό με το κάθε θέμα.

Καλεσμένος αυτή την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, είναι ο Γιώργος Γραμματικάκης. Πανεπιστημιακός καθηγητής φυσικής και συγγραφέας, ερευνητής του Δημόκριτου και του CERN. Η επιστημονική του έρευνα περιστρέφεται γύρω από τα θεμελιώδη σωματίδια και τη δομή της ύλης. Θεωρείται πρωτοπόρος στην προσπάθεια ανίχνευσης νετρίνων, ενώ ουσιαστική είναι η συμμετοχή του στο διεθνές πείραμα που πραγματοποιείται στη θάλασσα της Πύλου.