Με αφορμή την ταινία «O Θεός αγαπάει το χαβιάρι«, που πραγματεύεται τη ζωή του πειρατή Ιωάννη Βαρβάκη που έγινε εθνικός ευεργέτης, θα πραγματοποιηθεί στο Gazarte, στο πλαίσιο του «Ένας λόγος παραπάνω», συζήτηση για τους ευεργέτες της παλαιάς και σύγχρονης Ελλάδας με ταυτόχρονη προβολή σκηνών από το γύρισμα.

«Ένας λόγος παραπάνω» είναι ο τίτλος μίας ενότητας συνεντεύξεων από ανθρώπους της Τέχνης και της Διανόησης στη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Μάκη Προβατά. Μια συζήτηση δίχως φόβο και με πάθος, που οι απόψεις των καλεσμένων έχουν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα ειδικά στις μέρες που διανύουμε.

Τόπος συνάντησης, το Loft του πολυχώρου Gazarte, κάθε Κυριακή απόγευμα στις 6:30 με ζεστό μυρωδάτο καφέ και αγαπημένα κουλουράκια. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο τέλος κάθε συνέντευξης, πού διαρκεί μία ώρα, το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει ερωτήσεις στον καλεσμένο ή την καλεσμένη. Οι βραδιές θα εμπλουτίζονται με οπτικοαουστικό υλικό σχετικό με το κάθε θέμα.

Kαλεσμένος αυτή την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, ο Γιάννης Σμαραγδής. Πολυβραβευμένος Ηρακλειώτης σκηνοθέτης και συγγραφέας. Στη φιλμογραφία του ξεχωρίζουν οι μεγάλου μήκους ταινίες: «El Greco», το φιλμ που έσπασε όλα τα ρεκόρ εισιτηρίων φτάνοντας τους 1.200.000 θεατές τη χρονιά που προβλήθηκε, «Καβάφης» , «Κελί μηδέν», «Αλαλούμ», «Το τραγούδι της επιστροφής» , αλλά και πολυβραβευμένες τηλεοπτικές σειρές όπως τα: «Σιγά η πατρίδα κοιμάται» ,»Χαίρε Τάσο Καρατάσο», «Χατζηεμμανουήλ» κ.α.  Έχει διατελέσει καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Μ.Μ.Ε.