Η Ναζαρέθ της Αιθιοπίας μεταφέρεται εικονικά στο Αγγέλων Βήμα, πλαισιώνεται από θεατρικά και βιωματικά εργαστήρια και γιορτάζει τα 10 χρόνια της ActionAid στην Ελλάδα, αλλά και 35 χρόνια της διεθνούς δράσης της.

Η έκθεση φωτογραφίας που θα παρουσιαστεί έχει τίτλο Ένας κόσμος… έξι δρόμοι, και μέσα από αυτή ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί στη Νάζαρεθ της Αιθιοπίας, την πρώτη περιοχή που βοήθησαν Έλληνες υποστηρικτές της ActionAid με την ενίσχυση των προγραμμάτων της.

Οδηγός στην περιπλάνηση στη Νάζαρεθ και τα επιτεύγματα των κατοίκων της μετά από 10 χρόνια προσπαθειών, είναι η Αντέμ, ένα μικρό κορίτσι που κρατάει ημερολόγιο και περιγράφει την καθημερινότητά της.

Το σχολείο, η κλινική, το καφενείο, ο συνεταιρισμός είναι μερικές μόνο από τις αλλαγές που έφεραν στη ζωή της Αντέμ τα προγράμματα της ActionAid, και μέσα από αυτά, με συμβολικό τρόπο οι επισκέπτες θα νιώσουν πώς είναι η ζωή εκεί.

Η ζωή της Αντέμ συμπυκνώνει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο που ζουν σε απόλυτη φτώχεια, με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

Στις εκθέσεις θα παραβρίσκεται η Τσέγκα Ασέφα, υπεύθυνη για το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού στην ActionAid Αιθιοπίας, που έχει προσκληθεί ειδικά για τις εκδηλώσεις.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δύο βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 9 έως 14 ετών και δύο για εκπαιδευτικούς με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αναπτυξιακή βοήθεια. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.