Οι παραστάσεις του έργου με τίτλο «Ένας κάποιος παράδεισος 2» αναβάλλονται, λόγω ατυχήματος της πρωταγωνίστριας και σκηνοθέτιδος Βάνας Πεφάνη

… που την αναγκάζει λόγω ορθοπεδικού προβλήματος να παραμείνει κλινήρης για ένα μήνα.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία επανέναρξής τους.

Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τα ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στο 210 3418579 (Δευτ. – Παρ. 11:00 – 14:00). Ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών

Ένα σκληρό, σύγχρονο έργο, βασισμένο στη ζωή και το έργο του Ζαν Ζενέ.

Υπάρχει δικαιοσύνη σ αυτόν τον κόσμο;
Υπάρχει επιβράβευση και τιμωρία;
Οι κακοί βρίσκονται στη φυλακή και οι καλοί δικαιώνονται;

Το έργο  εκτυλίσσεται στη φυλακή όπου ο έγκλειστος για πολλοστή φορά, Ζενέ, προσπαθεί να τελειώσει ένα βιβλίο. Οι ήρωες ξεπηδούν απ’ την φαντασία του, παίρνουν σάρκα και οστά, ζουν την δική τους ζωή στο περιθώριο, μισούν και λατρεύουν το δημιουργό τους. Η πραγματικότητα και η φαντασία του συγγραφέα μπλέκονται τόσο, που αδυνατείς να καταλάβεις ποια είναι ποια. Ο κόσμος του Ζενέ –πιο επίκαιρος από ποτέ σήμερα-γίνεται ο καθρέφτης του κόσμου μας.

Ο Ζαν Ζενέ μας ξεναγεί, στο περιθώριο της ανθρώπινης κοινωνίας, σ’ αυτά που μας πληγώνουν, μας τρομάζουν, μας έλκουν και μας απωθούν ταυτόχρονα, μόνη βοήθεια στο ταξίδι μας οι ανθρώπινες αξίες που θα αναδυθούν, μόνο καταφύγιο ο εαυτός μας, μόνη ελπίδα η κατανόηση ότι τελικά  ο καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει.
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Πάτρα τον Μάρτιο του 2012 με τίτλο Ένας κάποιος παράδεισος, ξανά-δουλεύτηκε και παρουσιάζεται στο ΙΜΚ στις 10 Σεπτεμβρίου με τίτλο Ένας κάποιος παράδεισος 2.

ΣυντελεστέςΚείμενο – Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη
Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Κοστούμια:  Ιωάννα Ζαφειροπούλου
Τραγούδια: Παναγιώτης Καλατζόπουλος
Στίχοι: Άρης Δαβαράκης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βίντεο: Νίκος Γιαβρόπουλος
Μουσική & ήχοι παράστασης: DNA LAB. Αλέξανδρος Χρηστάρας  – Μιχάλης Νιβολιανίτης
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Μιχαήλ
Φωτογραφίες: Γιάννης Βασταρδής – Νίκος Σταυρόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λουκία Σιμονοβίκη

ΠΑΙΖΟΥΝ: Παναγιώτης Πετράκης, Κυριάκος Κοσμίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Κώστας Φαλελάκης, Γιώργος Στριφτάρης, Βασίλης Αφεντούλης, Βάνα Πεφάνη, Νικολίνα Μουαίμη, Δημήτρης Κατσής, Σταυρούλα Οικονόμου, Μαργαρίτα Παπαντώνη.

Ένας κάποιος παράδεισος 2 (Μια παράσταση σε εξέλιξη)
Ακατάλληλη κάτω των 18 ετών
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη
Διάρκεια Παράστασης 85′