Το έργο του John Millington επέλεξε να παρουσιάσει για τη φετινή θεατρική περίοδο η θεατρική ομάδα του Στάθη Λιβαθινού. Η προγραμματισμένη πρεμιέρα είναι στις 6 Νοεμβρίου και ο χώρος φιλοξενίας το Θέατρο Μεταξουργείο.

Το κλασικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα John Millington Synge Ένας ήρωας – Το καμάρι της Δύσης αποτελεί το πρώτο έργο που θα ανεβάσει η ομάδα για φέτος, το οποίο θα παρουσιάσουν στην κεντρική σκηνή του θεάτρου.

Το έργο γράφτηκε 100 χρόνια πριν, το 1907, και θα μπορούσε να έχει βγει από το εργαστήριο οποιουδήποτε από τους μεγάλους κωμωδιογράφους των δύο τελευταίων αιώνων.

Η ιστορία του έργου έχει κάπως έτσι: Στο χωριό της περιφέρειας Μεγιό, στην άκρη του δυτικού κόσμου, στις απότομες όχθες της Καθολικής Ιρλανδίας τίποτα δεν αλλάζει και όλοι ζουν στο δικό τους ρυθμό αποκομμένοι από τον πολιτισμό και την κοινωνία, ώσπου να εμφανιστεί στο ταβερνείο του Μάικ και της κόρης του, Πέγκιν, ένας ξένος, ένας νεαρός, που γρήγορα θα αναδειχτεί σε ήρωα του χωρίου και ίνδαλμα των γυναικών, που θα του χαρίσουν την προσοχή, την περιποίηση και την καρδιά τους. Πολύ σύντομα  αλλάζουν όλα, γιατί στο θέατρο του Σίνκγ οι εναλλαγές και οι ανατροπές γίνονται στιγμιαία.

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία έργα του και θεωρείται το αριστούργημά του, γνώρισε τεράστια επιτυχία, όπου και αν παίχτηκε και συνεχίζει να τη γνωρίζει χάρις στη ζωντανή, φρέσκια γλώσσα του, το μοναδικό, παράλογο χιούμορ του και την ιδιαίτερη ακρίβεια και λεπτομέρεια στην περιγραφή των ηρώων του.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός, Συνεργάτης Σκηνοθεσίας: Δημήτρης Ήμελλος, Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας – Ζένια Κριτσέφσκαγια, Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου, Μουσική: Κώστας Μαγγίνας, Χορογραφία – Κινησιολογία: Κωνσταντίνος Μίχος, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάγια Μοσχανδρέου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Καρδώνης, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Ναυπλιώτου, Άρης Τρουπάκης, Μαρία Σαββίδου, Στέλιος Ιακωβίδης, Άννα Κουτσαφτίκη, Βασίλης Κουκαλάνι, Όθων Μεταξάς, Καλλιόπη Σίμου, Σοφία Τσινάρη