Ο κόσμος που δημιούργησε η Σοφία Γαϊτάνη φαίνεται να είναι ο κατάλληλος για να \”φιλοξενήσει\” το παιχνίδι, τη φαντασία, την παιδική αμεσότητα και την ειλικρίνεια. Ακόμα καλύτερα που ο κόσμος αυτός δημιουργήθηκε με έμπνευση ένα θεσμό με έξι χρόνια κοινωνικής προσφοράς.

Ο κόσμος που δημιούργησε η Σοφία Γαϊτάνη φαίνεται να είναι ο κατάλληλος για να \”φιλοξενήσει\” το παιχνίδι, τη φαντασία, την παιδική αμεσότητα και την ειλικρίνεια. Ακόμα καλύτερα που ο κόσμος αυτός δημιουργήθηκε με έμπνευση από ένα θεσμό με έξι χρόνια κοινωνικής προσφοράς.

Η καλλιτέχνης Σοφία Γαϊτάνη στην πρώτη της ατομική έκθεση, παίρνει χαρακτηριστικά από τον κόσμο των παιδιών, και την ονομάζει «Baby World for ArGOODaki». Τα έργα της αγγίζουν μέσα από φωτεινές εικόνες μικρούς και μεγάλους, ενώ τα αφιερώνει στους σκοπούς του κοινωνικού προγράμματος «ArGOODaki», που πραγματοποιείται από τη Goodys και την Ένωση Σωματείων/Ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί».

Διπλή σημασία για μία σπουδαία έκθεση! Από τη μία σηματοδοτεί την είσοδο μιας ταλαντούχας καλλιτέχνιδος στο χώρο της τέχνης ατομικά και από την άλλη προορίζεται για έναν υπέροχο σκοπό. Eνα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας για την αδικία απέναντι στα παιδιά, που συναντά στην έμπνευση και τη δημιουργικότητα της Σοφίας Γαϊτάνη την ελπίδα αυτών των παιδιών για το μέλλον.

Με την έκθεση αυτή, η Σοφία Γαϊτάνη αφηγείται με μοναδικό τρόπο παιδικές ιστορίες, οι οποίες μεταμορφωμένες μέσα από σύμβολα και χρώματα, αποκτούν νόημα που αφορά όλους.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης \”Baby World for ArGOODaki\”, που θα φιλοξενηθεί στην Down Town art gallery, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 21:00. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση του κοινωνικού προγράμματος \”ArGOODaki 2007\”.

Το \”ArGOODaki\” που φέτος ολοκληρώνει έξι χρόνια παρουσίας ως θεσμός κοινωνικής προσφοράς, έχει δημιουργήσει με την πολυετή εκστρατεία του ουσιαστικά έργα έμπρακτης προσφοράς για τα παιδιά σε ανάγκη.

Info
Baby World for ArGOODaki
Σοφία Γαϊτάνη
DOWN TOWN art gallery, Αγ. Αναργύρων 20-22, Ψυρρή
Διάρκεια έκθεσης: Από 28 Νοεμβρίου έως 28 Δεκεμβρίου