Τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης – Παιδεία στη Θεσσαλονίκη και οι εκδόσεις Κέδρος προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του

βιβλίου της Κανής Καραβά, «Ένας αιώνας, μια στιγμή». Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ιφιγένεια Βαμβακίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεώτερης Ιστορίας Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας, Μπάμπης Λεμονίδης, Κοσμήτορας Παιδαγωγικής Σχολής Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Τοπαρλάκη.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010, στις 19.00 το απόγευμα. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ποτέ δεν φανταζόταν ο Παύλος ότι τα λιγοστά σκαλοπάτια που τον χώριζαν από το γραφείο της Ρόδης θα ήταν ικανά να τον χωρίσουν και από την Ελένη. Ούτε ότι ένα σπασμένο κάδρο έκρυβε μυστικά και σχέσεις που έπρεπε να μείνουν στο σκοτάδι για πάντα, ούτε βέβαια ότι η επίσκεψη που δέχτηκε στο ατελιέ του εκείνη τη Μεγάλη Παρασκευή θα απέβαινε μοιραία.

Ποιο ήταν, αλήθεια, το μυστικό του κάδρου και ποιος ο παράξενος επισκέπτης; Από ποιον γράφτηκε η λέξη «Άβατον» πάνω στον μισοτελειωμένο πίνακα και ποια η σημασία της; Πρόκειται για τυχαία περιστατικά ή για γεγονότα συνδεόμενα και πώς;

Ο αναγνώστης καλείται να βρει την απάντηση κάνοντας βουτιά στο παρελθόν της οικογένειας Μυλωνά, εκατό χρόνια πριν, όπου μέσα από έναν λαβύρινθο γεγονότων και συμπτώσεων έρχεται αντιμέτωπος με ζωές ταραγμένες, με απαγορευμένους έρωτες, με τις πολιτισμικές αντιθέσεις του χθες με το σήμερα, αλλά και με τον τρόπο που η Ιστορία ξαναμοιράζει τα χαρτιά …

Ένα μυθιστόρημα γι’ αυτούς που αγαπούν την Ιστορία και τις ιστορίες των άλλων, για όσους δεν φοβούνται να κοιτάξουν κατάματα τη ζωή και το θάνατο, γι’ αυτούς  που βιώνουν τον πόνο της εγκατάλειψης, την ένταση των δεσμών, την αγωνία και το πάθος.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Κανή Καραβά γεννήθηκε στη Φτελιά της Δράμας, όπου και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε δημοσιογραφία και δημοσιολογία.

Σήμερα ζει στις Βρυξέλλες και εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, στο τμήμα Διαχείριση Εγγράφων και Διαδικασίες.

Το Ένας αιώνας… μια στιγμή είναι το τρίτο της μυθιστόρημα.