Το πρόγραμμα σπουδών της σχολής επιμελείται ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντώνης Λουδάρος, ενώ φέτος η λειτουργία των εργαστηρίων θα εμπλουτιστεί και με νέα τμήματα για γονείς και παιδιά, σεμινάρια και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Οι άνθρωποι των θεατρικών εργαστηρίων του θεάτρου Σοφούλη άκουσαν πως τα παιδιά διψάνε να παίξουν, να γελάσουν, να εκφράσουν τα συναισθήματα που καταπίεσε η καραντίνα! Άκουσαν πως οι μεγάλοι λαχταρούν να βρεθούν έξω από το ασφυκτικό πλαίσιο της καθημερινότητας που γίνεται όλο και πιο σκληρή και να έρθουν σε επαφή με όσα μέσα τους κρύβουν.

Άκουσαν για εφήβους που λαχταρούν να ζήσουν κι έξω από τις οθόνες του κινητού τους τηλεφώνου. Και αποφάσισαν να ανοίξουν φέτος νωρίτερα τις πόρτες των εργαστηρίων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το υπέροχο περιβάλλον γύρω από το Θέατρο Σοφούλη, το πάρκο, την παραλία και να κυματίσουν σώματα και πνεύματα στο ρυθμό του θαλασσινού αέρα και του κύματος.

Τμήματα

Junior – Παιδικό: Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 10.00-14.00
Εφηβικό: Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 14.00-18.00
Ενηλίκων 1: Κυριακή 17.00-21.00
Ενηλίκων 2: Δευτέρα 18.00-22.00
Δευτέρα έως Πέμπτη 17.00 – 18.00: Προγράμματα για παιδιά με τους γονείς τους (μουσική, χορός, pilates, θεατρικό παιχνίδι).

Διδάσκονται:

Αυτοσχεδιασμός, υποκριτική, θεατρικός χορός, θεατρικό τραγούδι

Από το 2002 τα θεατρικά εργαστήρια του Σοφούλη φέρνουν παιδιά και ενήλικες σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της έκφρασης και της δημιουργίας μέσα από μαθήματα υποκριτικής, κινησιολογίας, χορού και τραγουδιού όλα μέσα από μία θεατρική θεώρηση.

Στα θεατρικά εργαστήρια του Σοφούλη λειτουργούν τρία παιδικά τμήματα, το baby, το παιδικό και το εφηβικό με μαθήματα κάθε Σάββατο. Την Κυριακή και τη Δευτέρα λειτουργούν δύο τμήματα ενηλίκων. Το πρόγραμμα των σπουδών περιλαμβάνει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, κινησιολογία, χορό, θεατρικό τραγούδι και θεατρικό παιχνίδι. Φέτος οι παραστάσεις θα δοθούν νωρίτερα και όλα τα τμήματα θα παρουσιάσουν τα πρώτα δείγματα της δουλειάς τους τα Χριστούγεννα!

Φέτος για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθούν και μαθήματα-δραστηριότητες που θα αφορούν παιδιά 2-5 ετών μαζί με τους γονείς τους.

Τα θεατρικά εργαστήρια δεν στοχεύουν αποκλειστικά στην ανάδειξη ηθοποιών. Προάγουν τη γνώση των καλών τεχνών, την πνευματική καλλιέργεια και ευαισθησία αλλά και κοινωνικές δεξιότητες χρήσιμες σε κάθε περίοδο της ζωής του ανθρώπου, από το σχολείο μέχρι την επαγγελματική σταδιοδρομία.

Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών – Καλλιτεχνικός Σύμβουλος: Αντώνης Λουδάρος
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Παυλίνα Χαρέλα