Νέοι αθλητές εμπνέονται εντός και εκτός γηπέδου. Μπορεί τα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων να υποδέχονται κάθε Σάββατο ενθουσιασμένους νέους αθλητές 12 έως 16 ετών που προπονούνται δυναμικά στην AntetokounBros Academy, αλλά οι δράσεις δεν σταματούν στην ανάπτυξη των αθλητικών τους ικανοτήτων. Γιατί η Ακαδημία που εμπνεύστηκαν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο επενδύει εξίσου στην κοινωνική και ατομική ενδυνάμωση και έμπνευση κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Το πρώτο εργαστήριο με κεντρική θεματική το Anti-Bullying πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου από τη Χριστίνα Μαρία Ρασιδάκη, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλο γονέων & Εκπαιδευτικών και τη Μαργαρίτα Γερούκη, Εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας, Δρ. του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, τέως σχολική σύμβουλο, ενώ ακολούθησε ένα δεύτερο με την ίδια θεματική, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου.

Οι έφηβοι αθλητές, στα πρώτα αυτά εργαστήρια, ήρθαν σε επαφή με τους μέντορες που μέσα από ευφάνταστες δραστηριότητες, τους βοήθησαν να ανακαλύψουν τρόπους να νιώθουν καλά στο ίδιο τους το σώμα και τους έδωσαν εφόδια και τεχνικές, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο που τους πληγώνει και τους αποξενώνει, τον εκφοβισμό. Δύο συναντήσεις, που όπως ανέφεραν οι έφηβοι, τους έδωσαν την ευκαιρία να δουν τα πράγματα αλλιώς.

Μετά τα εργαστήρια ακολούθησαν προπονήσεις, με την πρώτη να πραγματοποιείται στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών στα Α. Πατήσια, λόγω βροχής, κάτι που θα συμβαίνει κάθε φορά σε περίπτωση κακοκαιρίας. Η δεύτερη προπόνηση πραγματοποιήθηκε στα προκαθορισμένα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων.

Αξίζει να σημειωθεί πως και τα τρία εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον πρώτο χρόνο έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της προσωπικότητας και των κοινωνικών δεξιοτήτων του κάθε αθλητή. Γιατί η AntetokounBros Academy είναι μια ξεχωριστή ακαδημία που ξεπερνάει τα όρια του μπάσκετ, επιδιώκει να διαμορφώσει σωστούς ανθρώπους, πέρα από το να δώσει ελπίδα και χαρά σε παιδιά που στερούνται ευκαιριών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

AntetokounBros Academy

Οι AntetokounBros δημιούργησαν την AntetokounBros Academy, ένα πρόγραμμα μπάσκετ που έχει ως στόχο να βοηθήσει αγόρια και κορίτσια (ηλικίας 12-16 ετών) και να εμπνεύσει προπονητές (ηλικίας 18-25 ετών), προκειμένου να αξιοποιήσουν τις αθλητικές τους ικανότητες, να αποκτήσουν δεξιότητες για την προσωπική τους ανάπτυξη και να γίνουν καλύτεροι πολίτες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα υλοποιείται για 2 χρόνια στην Αθήνα, με τη συμβολή της Nike που προσφέρει χρηματοδότηση και τεχνογνωσία, του Οργανισμού Eurohoops που ηγείται του προγράμματος των προπονήσεων και του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο, μέσα από εργαστήρια, ομιλίες αλλά και υποτροφίες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες, θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύουν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.