Με εξαιρετικές ταινίες και φτηνό εισιτήριο, στις 29 Μαΐου αρχίζει τη λειτουργία του και γι’ αυτό το καλοκαίρι ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη» στην Ηλιούπολη, με υψηλής ποιότητας επιλεγμένες ταινίες τόσο από αυτές που προβλήθηκαν κατά τη χειμερινή σεζόν όσο και πρώτης προβολής, και με ιδιαίτερα προσιτό εισιτήριο για όλους.

Με αφορμή την έναρξη του κινηματογράφου, την Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014, θα τιμήσουμε το συνδημότη μας, Γιάννη Σακαρίδη, σκηνοθέτη με σημαντική προσφορά στην τέχνη του κινηματογράφου και θα προβάλουμε την ταινία του «Wild Duck».

Το «Wild Duck» είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας του Γιάννη Σακαρίδη και παρουσιάζεται στην πόλη μας, έχοντας κερδίσει την αγάπη και εκτίμηση κοινού και κριτικών από την Νότια Κορέα και το Σικάγο μέχρι το Σάο Πάολο, τη Θεσσαλονίκη και τις Βρυξέλλες, ύστερα από ένα συναρπαστικό ταξίδι σε κορυφαία φεστιβάλ σε πέντε ηπείρους.

Λίγα λόγια για την ταινία: Ο Δημήτρης, μηχανικός τηλεπικοινωνιών, κλείνει την επιχείρησή του λόγω χρεοκοπίας. Αναλαμβάνει να διαλευκάνει ένα σκάνδαλο υποκλοπών μαζί μ’ έναν πρώην συνάδελφο. Η λεπτομερής έρευνα στο σύστημα κινητής τηλεφωνίας, τούς οδηγεί σ’ ένα ύποπτο διαμέρισμα πολυκατοικίας.

Σύντομα, μια άρρωστη ένοικος του επάνω ορόφου, αποσπά την προσοχή του

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Γιάννης Στάνκογλου, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Γιάννης Σταμπουλτζής

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προβολών κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού θα συνδυάζει, όπως κάθε χρόνο, την ποιότητα με την ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια και για όλες τις προτιμήσεις.

Ειδικότερα το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, θα προβάλλονται ταινίες για τα παιδιά και για όλη την οικογένεια (στην Α΄ προβολή).

Την Τετάρτη την επιλογή των ταινιών θα κάνει η Κινηματογραφική Λέσχη

Για την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν επιλεγεί βραβευμένες ταινίες από τον διεθνή ανεξάρτητο κινηματογράφο.

Τέλος το Σάββατο, την Κυριακή, καθώς και στη Β’ προβολή της Δευτέρας και της Τρίτης, θα προβάλονται οι ταινίες που σημείωσαν εμπορική επιτυχία κατά τη διάρκεια της χειμερινής σαιζόν, πάντα με ποιοτικά καλλιτεχνικά κριτήρια αλλά και πολυαναμενόμενες παραγωγές α’ προβολής.

Το πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου θα ολοκληρωθεί με την προβολή της παιδικής ταινίας «Rio 2», από τη Δευτέρα 15 έως την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.

Γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, φροντίσαμε να διατηρήσουμε και φέτος ιδιαίτερα χαμηλές τις τιμές των εισιτηρίων, ούτως ώστε όλοι οι δημότες να μπορέσουν να απολαύσουν τις προβολές του Δημοτικού μας Κινηματογράφου.