Η Σχολή φωτογραφίας «Διαδρομές» δημιουργήθηκε μέσα από τη συνάντηση, τι άλλο, των διαδρομών 2 ανθρώπων με μεγάλη αγάπη για την Τέχνη και τη φωτογραφία ειδικότερα. Ο Γιώργος Ασημακόπουλος και ο Τόλης Χατζηγνατίου, μετά από πλούσια εμπειρία με συμμετοχή σε δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας και κύκλους διδασκαλίας, με αποκορύφωμα τη δημιουργία του Common Routes project και της ομώνυμης ομάδας φωτογραφίας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν πόλο έκφρασης και διδασκαλίας για όποιον ενδιαφέρεται να μυηθεί αρχικά αλλά και να εισχωρήσει στα βαθύτερα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης. Ταυτόχρονα όμως να δημιουργήσουν κι ένα σπίτι που θα εντάξουν τις ιδέες και τα project τόσο τα δικά τους όσο και των μελών, πλέον, της φωτογραφικής ομάδας των «Διαδρομών».

Με τον τρόπο αυτό το Common Routes Project που ξεκίνησε την δράση του το 2014 με την οργάνωση και πραγματοποίηση του πρώτου φωτογραφικού οδοιπορικού στην Τουρκία, δουλειά του οποίου εκτέθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, εντάσσεται κι αποτελεί κυρίαρχο πυλώνα της καλλιτεχνικής δραστηριότητας της σχολής Διαδρομές, με τα μέλη της ομάδας να γίνονται πλέον η ομάδα φωτογραφίας της σχολής.

H λειτουργία της σχολής χτίζεται σε 3 βασικούς πυλώνες:

Την διδασκαλία όπως αυτή ορίζεται από το Βασικό Πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις εξελίξεις και τις ανάγκες της εποχής,  και τα Workshop, τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως εκθέσεις, συμμετοχή σε καλλιτεχνικά δρώμενα, festival συνεργασία με άλλους καλλιτεχνικούς φορείς κ.α. και τις αποστολές στο εξωτερικό μέσα από τo project Common Routes – δεύτερος σταθμός του οποίου θα είναι η Σερβία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη, με το οδοιπορικό να έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2016. Εξάλλου, ο πρώτος κύκλος φωτογραφικών οδοιπορικών θα καλυφθεί τα επόμενα πέντε χρόνια με την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η σχολή και η φωτογραφική ομάδα Διαδρομές στεγάζεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή. Βορειοδυτικά της Ακρόπολης στην οδό Σαρρή 21, βρίσκεται το διατηρητέο κτίριο 112 ετών του Booart. Τα μαθήματα, οι παρουσιάσεις, τα εικαστικά δρώμενα και οι εκθέσεις της σχολής πραγματοποιούνται στον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Open Day

Στις 23 Σεπτέμβρη, με το κλείσιμο της έκθεσης “Unique” που διοργανώνει η σχολή, θα οργανωθεί το Openday των σεμιναρίων για το νέο έτος, με παρουσίαση του ετήσιου προγράμματος μαθημάτων και δράσεων και απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της σχολής.

Έναρξη Βασικού Προγράμματος σπουδών 2016/17

Το πρώτο έτος ξεκινά την Τετάρτη, και κάθε Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου με ώρες διεξαγωγής από 19:30 έως 21:30 και μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας και να εξοικειωθούν με την φωτογραφική τους μηχανή, ως μέσο έκφρασης και αποτύπωσης της προσωπικής τους αισθητικής και ύφους.

Το δεύτερο έτος ξεκινά τη Δευτέρα, και κάθε Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου με ώρες διεξαγωγής από 19:30 έως 21:30 και μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Απευθύνεται σε όσους κατέχουν τις βασικές γνώσεις, τόσο στους τεχνικούς όσο και θεωρητικούς κανόνες της φωτογραφίας και επιθυμούν να εμβαθύνουν, αλλά και να διευρύνουν τους φωτογραφικούς τους ορίζοντες.

Workshop

Το πρώτο Workshop της σχολής θα διοργανωθεί από 2/12 έως 4/12 με θέμα η πόλη μου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν την πόλη της Αθήνας, μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό και να αποτυπώσουν τα κομμάτια που συνθέτουν την εικόνα της πόλης σήμερα.

Διαγωνισμός

Τέλος, η φωτογραφική ομάδα Διαδρομές σε συνεργασία με το διαδικτυακό περιοδικό iFocus.gr διοργανώνει ανοιχτό Διαγωνισμό φωτογραφίας, με έπαθλο τέσσερις υποτροφίες για το έτος 2016 – 2017. Είτε είστε αρχάριοι της φωτογραφίας, είτε προχωρημένοι, το διαδικτυακό περιοδικό iFocus.gr και η φωτογραφική ομάδα Διαδρομές, σας δίνουν την δυνατότητα να εξασφαλίσετε τέσσερις (4) υποτροφίες σε σχολή φωτογραφίας (δύο ολόκληρες και δύο με έκπτωση 50%) και σας προσκαλούν να λάβετε μέρος.