Με το θέμα της έκθεσης της η καλλιτέχνης Δήμητρα Σέργη μας δείχνει, με το δικό της μοναδικό τρόπο διαφορετικά είδη τοπίων και κτιρίων. Με μία ελευθερία αποδόμησης χτίζει τα δικά της κτίρια μέσα από ένα όνειρο και μια ανάμνηση. Κάποιες φορές επικεντρώνεται σε πόλεις ονειρικές να διαφαίνονται από μακριά ενώ σε άλλες περιπτώσεις με σαγηνευτικές νεκρές φύσεις αποδόμησης και συντρίμμια να διακρίνει κανείς την φθορά των κτιρίων την κατακερματισμένη πραγματικότητα.

Επικεντρώνεται κυρίως στη παραμελημένη κατασκευή κτιρίων και διάλυση κατοικιών και γενικά με αρχιτεκτονικά υπολείμματα. Μέσα από τα έργα της θέλει να μας δείξει την αλλαγή της διάθεσης, των ονείρων και των στόχων μας που κάποιες φορές είναι τόσο ψηλά δομημένες με καλές βάσεις ενώ άλλες είναι τόσο χαμηλά στα συντρίμμια.

Το στύλ της τέχνης της είναι ελαφρώς αφηρημένο γεμάτο χρώματα της φύσης και ασυνήθιστες υφές. Της αρέσει να χρησιμοποιεί έντονα χρώματα, πολλά είδη υλικών, πάστες, λαδοπαστέλς, μολύβια, χαρτί και ύφασμα. Εμπνέεται από τη φύση και την ομορφιά της. Το στοιχείο της υφής είναι πολύ σημαντικό γι αυτήν καθώς χρησιμοποιεί φυσικά στοιχεία που συνδέονται με το θέμα. Ανταποκρίνεται στα τοπία και όχι απλώς στην αντιπροσώπευση των πραγματικών τόπων.

Δήμητρα Σέργη

Η Δήμητρα Σέργη γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1971. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας στον κλάδο των Ξένων Γλωσσών και σπούδασε Τουριστικά στο Intercollege στην Κύπρο. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε αεροπορικές εταιρείες στην Κύπρο και στη συνέχεια έχει πάρει πτυχίο στις Καλές Τέχνες από το University of West of England του Bristol το 2014. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Η ίδια έχει επιμεληθεί εκθέσεις και επίσης έχει φτιάξει κοστούμια για εικαστικό performance στην έκθεση ‘anima-animus’.