Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 40 του χρόνια ο Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ κάνει ένα Χριστουγεννιάτικο Δώρο στους φίλους

του! Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, θεατρικές εκπλήξεις και αυθεντικό λαϊκό θέαμα με δωρεάν είσοδο στον κινηματογράφο «Δαναός» από τις 11.30 το πρωί, για μικρούς και μεγάλους.

2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας
2nd Athens Open Air Film Festival (Ιούνιος – Δεκέμβριος 2012)

Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Athens Open Air Film Festival

Η νεανική θεατρική ομάδα «Έξω Απ’ Την Γυάλα» ετοίμασε μια θεατρική διασκευή του πολύ γνωστού παιδικού (και όχι μόνο) διηγήματος «Ο Μικρός Πρίγκιπας», του Antoin de Saint-Exupéry, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Γκλιάτη και με την συνεργασία εξαίρετων συντελεστών και τεχνικών με άποψη και πείρα στο παιδικό θέατρο.

Η διασκευή του έργου, με πολλές σύγχρονες αναφορές, διαφυλάσσει ακέραιο το αρχικό πνεύμα του συγγραφέα και απευθύνεται σε όσους ακόμα επιμένουν να προστατεύουν και να καλλιεργούν την φαντασία, την ευαισθησία και την δημιουργικότητα της παιδικής ψυχής.

Μία παράσταση με ζωντανή και πρωτότυπη μουσική, video-προβολές και ακροβατικά που παρουσιάστηκε τη σεζόν 2011-2012 στο κιν/θέατρο Πτι Παλαίς στο Παγκράτι και σημείωσε μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία και εξαιρετικές κριτικές.

Η προσπάθειά μας αυτή αποτελεί ένα δυναμικό και δημιουργικό τρόπο αντίδρασης στην σύγχυση και την παθητικότητα των καιρών μας, με τη βοήθεια του «Μικρού Πρίγκιπα» που παραμένει ζωντανός στις καρδιές μικρών και μεγάλων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Γκλιάτη
Σκηνογραφία-Κουστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Σύνθεση μουσικής: Μαριέτα Μαργαρίτη
Πιανίστα: Κατερίνα Καπέλλα
Χορογραφίες: Βιτώρια Κωτσάλου
Video Art: Αγγελίνα Βοσκοπούλου
Ηθοποιοί : Βλασοπούλου Αγγελική
Βούλγαρη Αγγελική
Κωτσάκη Μελίσσα
Ντεζαγιάκομο Χριστίνα

«Το Τσίρκο Κουκουμπάγιαν» στο Athens Open Air Film Festival

Το Τσίρκο Κουκουμπάγιαν παρουσιάζει ένα αυθεντικό λαϊκό θέαμα για μικρούς και μεγάλους, που συνδυάζει το τσίρκο και το θέατρο. Χαρακτήρες που αναδύονται από άλλες εποχές ζουν στο σήμερα δίνοντας μια άλλη διάσταση στο παραδοσιακό λαϊκό θέαμα.

Ο αρκουδιάρης ραπάρει, η αρκούδα χορεύει μπρεικντάνς, το κορίτσι με το μουστάκι ισορροπεί πάνω στο μονόροδο, ο Κουταλιανός τρώει ξύλο από τη γυναίκα του, καθώς τα ακροβατικά και ζογκλερικά νούμερα εναλλάσσονται με το κωμικό και γκροτέσκο στοιχείο.

Οι παλιοί θα θυμηθούν, οι νέοι θα γνωρίσουν.
Άφθονο γέλιο, δυνατές συγκινήσεις.

το φεστιβάλ:

Το 2ο Athens Open Air Film Festival – 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

• Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας! Γι’ αυτό να είστε εκεί από νωρίς!