Χορός, διάβασμα, χιούμορ, δημιουργικότητα, ευκινησία, μαθηματικά…

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποια ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ! Μια ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ που κάνει τον καθέναν μας μοναδικό και ανεπανάληπτο. Ποια είναι η δική σου;

Μια συλλογή ταλέντων που θα σας κάνει να σκεφτείτε την ταυτότητα, τις αρετές και τις ικανότητές σας.

Για τον Αντρέα ένα πινέλο κι ένα κουτί νερομπογιές είναι η πόρτα που οδηγεί σ’ έναν καινούργιο κόσμο. Έναν κόσμο που θέλει να εξερευνήσει. Κάθε φορά που μαθαίνει μια νέα λέξη, δημιουργεί μια συναρπαστική ιστορία. Πάντα ξέρει να δίνει λύση ακόμα και στα πιο περίπλοκα προβλήματα.
Η υπερδύναμη του Αντρέα είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ.

Όλοι έχουμε ένα ταλέντο που μας κάνει μοναδικούς και ξεχωριστούς. Κάποιοι έχουν μεγάλη υπομονή και κάποιοι είναι πολύ καλοί στα μαθηματικά. Άλλοι είναι περιπετειώδεις, ενώ κάποιοι προτιμούν απλά να διαβάζουν. Μέσα από τις μικρές ιστορίες των ηρώων αυτού του βιβλίου τα μικρά παιδιά μπορούν να αναλογιστούν τα δικά τους ταλέντα και υπερδυνάμεις που τα κάνουν να διαφέρουν από τους άλλους. Τους δίνεται έτσι το έναυσμα για να προβληματιστούν σχετικά με την ταυτότητα, τις αρετές και τις ικανότητες του καθενός και αυτό αναμφίβολα θα βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους.

Επίσης αυτό το βιβλίο υπογραμμίζει την αξία της διαφορετικότητας. Οι διαφορετικές μας ικανότητες μας κάνουν μοναδικούς και ανεπανάληπτους.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δυο σελίδες δραστηριοτήτων που προκαλούν τον μικρό αναγνώστη να ανιχνεύσει την δικιά του ξεχωριστή σούπερ – δύναμη. Να ανακαλύψει τι τον κάνει να διαφέρει από τους άλλους, ούτε καλύτερο, ούτε χειρότερο. Απλά διαφορετικό.

Εικονογράφηση: Ροθίο Μπονίγια

Για παιδιά 7+ ετών

Σουζάνα Ίσερν

Η Σουζάνα Ίσερν είναι συγγραφέας, ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών. Το πρώτο της εικονογραφημένο βιβλίο κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2011. Έκτοτε έχουν εκδοθεί περισσότερα από τριάντα βιβλία της για παιδιά στην ισπανική γλώσσα, σε κώδικα Μπράιγ, αλλά και μεταφρασμένα σε καταλανικά, γαλικιανά, βασκικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρωσικά, ρουμανικά, αραβικά, κινεζικά, κορεατικά και ελληνικά. Δύο έργα της έχουν τιμηθεί στις ΗΠΑ με τη σημαντική διάκριση Moonbeam Children’s Books Award (2013, 2015). Συνδυάζοντας το πάθος της για τη συγγραφή με την ψυχολογία, διευθύνει τον ιατρικό τομέα του κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης Aula Dédalo στο Σανταντέρ της Ισπανίας και, παράλληλα, διδάσκει Ψυχολογία της Μάθησης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Ατλαντικού.