Επτά γνωστά παιδικά παραμύθια ντύνονται μουσικά από τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Λίνα Νικολακοπούλου και παρουσιάζονται στο παιδικό κοινό σε μορφή τραγουδιού – παιγνιδιού, από τέσσερεις νέους ηθοποιούς – τραγουδιστές της ομάδας Σπείρα Σπείρα!

Επτά  από  τα σαράνταεπτά  τραγουδιστά παραμύθια που είχαν φτιάξει μαζί για μία μικρή ορχήστρα, έναν αφηγητή και τους ήρωες να τα λένε τραγουδιστά, έρχονται στο φως ξανά και στη διάθεση όλων των παιδιών και παρουσιάζονται από τις 15 Νοεμβρίου στην Αθηναίδα.

Η συναυλία των ζώων των αδερφών Γκριμμ, Η πεντάμορφη και το τέρας της Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve, Ο Τζακ κι η Φασολιά του Joseph Jacobs, Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα του Hans Christian Andersen, Η έξυπνη Γκρέτα των αδερφών Γκριμμ, Το πετροκάραβο και Ένα σπίτι παραμύθια
της Λίνας Νικολακοπούλου, αποτελούν τον πρώτο κύκλο των επτά πρώτων παραμυθιών με τον τίτλο Ένα σπίτι παραμύθια!

Ο Βασίλης Βασιλάκης φτιάχνει κούκλες, παίζει με μαριονέτες και μεταμορφώνει χαρτιά και εφημερίδες
επί σκηνής, συμμετέχοντας  σ’ένα παιχνίδι μουσικής και τραγουδιών με τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Ρούχα φτιαγμένα από χαρτί και άλλα υλικά, δημιουργίες του ταλαντούχου εικαστικού καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου, ντύνουν τους ηθοποιούς  κατά τη διάρκεια της παράστασης και μεταφέρουν το κοινό στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Τραγούδια και εικόνες ξεπηδούν μέσα από ένα κόσμο ονειρικό,μαγικό,που μόνο η παιδική φαντασία μπορεί να αγγίξει και μόνο το παιδικό συναίσθημα μπορεί να ζωντανέψει.

Η δράση των παραμυθιών εξελίσσεται αυτόνομη και το ενωτικό  μεταξύ τους σημείο είναι ένας αφηγηματικός καμβάς, ο οποίος συνδέει τη ροή, στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά  διαδραστικά συμμετέχουν στην εξέλιξη και στην πλοκή των παραμυθιών.

Βάση και οδηγός του θεάματος είναι όλα να είναι εμφανή, τίποτα να μη γίνεται κρυφά από το παιδί.
Τα παιδιά θα βλέπουν πως κατασκευάζονται μπροστά στα μάτια τους όλα τα μαγικά πράγματα που διάβαζαν και είχαν στο μυαλό τους μέσα από όλα αυτά τα παραμύθια. Και στο τέλος θα λένε κι ένα τραγούδι!