Η δημοφιλία του ήταν τέτοια που πλέον είναι μόνιμη εγκατάσταση έξω από το Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης. Για τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας, η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών State Street Global Advisors, η οποία ήταν πίσω από την καμπάνια μάρκετινγκ της αρχικής εγκατάστασης, περιέβαλε το «Άφοβο Κορίτσι» με θραύσματα γυαλιού· έμμεση απότιση φόρου τιμής στις γυναίκες που έθραυσαν το μεταφορικό «glass ceiling (υάλινο ταβάνι)» με το να κατακτήσουν ηγετικές θέσεις και στον επιχειρηματικό κόσμο και στην πολιτική.

«Εγκαταστήσαμε ένα σπασμένο “υάλινο ταβάνι” γύρω από το Fearless Girl ως σύμβολο του νέου δρόμου που ανοίγουν κάθε μέρα οι γυναίκες» ανέφερε, σε επιστολή, ο Cyrus Taraporevala, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της State Street Global Advisors. Επεσήμανε επίσης ότι «1.486 εταιρείες τις οποίες είχαμε εντοπίσει να έχουν διοικητικά συμβούλια με αποκλειστικά άνδρες ως μέλη ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας προσθέτοντας τουλάχιστον μία γυναίκα ως διευθυντικό στέλεχος».

«Τα θραυσμένα “υάλινα ταβάνια” του σήμερα είναι οι θεμέλιοι λίθοι του αύριο» αναγράφεται σε πινακίδα που συνοδεύει την εγκατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ