Η Τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας είναι ένα πλήρες βιβλίο για την φωτογραφία σε έντυπη, αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή, αποτελώντας μία έκδοση, που έχει σκοπό να καλύψει με την μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα τις ανάγκες ενός ερασιτέχνη ή σπουδαστή ή επαγγελματία φωτογράφου.

Η φετινή έκδοση του βιβλίου είναι η δεύτερη κατά σειρά, η οποία προέκυψε λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις απόψεις των αναγνωστών, και έτσι διορθώθηκε, ανανεώθηκε και απέκτησε 46 νέες σελίδες!

Η πρώτη έντυπη έκδοση έγινε τον Απρίλιο του 2008, με ζητούμενο να καλύψει όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία, αλλά και όσους αγαπούν το βιβλίο και  προτιμούν τον κλασικό τρόπο διαβάσματος.

Έτσι τον Απρίλιο του 2008 τυπώθηκε «Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας» σε 3.000 αντίτυπα. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, αποδεικνύοντας την χρησιμότητα και την αξία ενός σύγχρονου εντύπου για την φωτογραφία.

Τον Ιούνιο του 2008 πραγματοποιήθηκε και η πρώτη ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου και η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή. Κι έτσι φτάνουμε στη 2η ηλεκτρονική έκδοση, τον Ιούνιο του 2009.

Η έκδοση κυκλοφόρησε από το περιοδικό Φωτογραφικό Είδωλο, περιλαμβάνοντας στην ύλη του: Οι οριοθετήσεις, για την καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου, ο εξοπλισμός που χρειαζόμαστε, η λήψη, στην οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην φωτομέτρηση, που αποτελεί και τον σημαντικότερο παράγοντά της, ο σκοτεινός θάλαμος (ασπρόμαυρος και έγχρωμος), που παραμένει μια βασική υποχρεωτική δραστηριότητα για όσους θέλουν «φωτογραφική ταυτότητα», ο φωτισμός, που οι περισσότεροι παραμελούν, παρά την σπουδαιότητά του και τέλος η ψηφιακή επεξεργασία, δοσμένη στα μέτρα της φωτογραφίας, με τέτοιο τρόπο, που να αφορά παράλληλα τον αρχάριο, αλλά και τον «ψαγμένο» φωτογράφο.

Η ηλεκτρονική έκδοση είναι διαθέσιμη  για κατέβασμα από την ιστοσελίδα του περιοδικού (http://www.photoeidolo.gr/).

Η έντυπη έκδοση (Απρίλιος 2008) διατίθεται σε βιβλιοπωλεία, σε φωτογραφικά καταστήματα και φυσικά στα γραφεία του περιοδικού: Nαυμ. Έλλης 4, 54625 Λαδάδικα – Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310 638447 http://www.photoeidolo.gr/