Η ομάδα Θέατρο του Παπουτσιού πάνω στο Δέντρο παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά τη παιδική παράσταση με τίτλο Ένα μπαλόνι μυστικά, από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στη σκηνή  Black Box του θεάτρου Επί Κολωνώ, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Πρόκειται για ένα μαγευτικό ταξίδι στα μυστικά της παράδοσης και της φύσης, μια θεατρική παράσταση για παιδιά με ζωντανή μουσική και διαδραστικά στοιχεία!

Αναζητώντας λύση στο πρόβλημα της ξηρασίας, ο Βασιλιάς του Αγγελόκαστρου στέλνει απεσταλμένο ένα Χελιδόνι, που θα ταξιδέψει σε τόπους μακρινούς. Θα συναντήσει σοφά πλάσματα της φύσης που, μέσα από παραδοσιακά τραγούδια, του παραδίνουν τα μυστικά για την αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με τη φύση.

Μέσα σε ένα φωτεινό κλίμα παιχνιδιού και σωματικής ενάργειας, με ζωντανή μουσική και τραγούδι, με φυσικούς ήχους, παραδοσιακά ακούσματα και την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των παιδιών στην εξέλιξη της δράσης, το Θέατρο του παπουτσιού φιλοδοξεί να αγγίξει μικρούς και μεγάλους θεατές, με μιαν αφήγηση που δεν πραγματεύεται μόνο τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της μνήμης, της παράδοσης δηλαδή και της ιστορίας ενός λαού, αλλά υπογραμμίζει την ανάγκη να ταξιδέψει κάθε άνθρωπος προς τη συνειδητότητα, τη γνώση και την εμπειρία, πριν με σθένος αναλάβει ευθύνες μέσα στο κοινωνικό σύνολο όπου ανήκει.

Κείμενο: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη – Νικολία Καραγιάννη, Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Σκηνικά – Κοστούμια: Έμμα Μολλέ, Επιμέλεια κίνησης: Μυρτώ Παπαδοπούλου, Μουσική διδασκαλία – Ενορχήστρωση: Έλλη Βασιλάτου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Γαρεφαλάκη, Τάσος Καρακύκλας, Λαούτο, κιθάρα, φλογέρα, κρουστά: Σταμάτης Διαμαντόπουλος.