Ένα Μουσείο από Μουσική

Σε μια ξεχωριστή συναυλία, υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση, εκθέτουν τη μουσική τους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης …

την

Σε μια ξεχωριστή συναυλία, υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση, εκθέτουν τη μουσική τους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στη μία το μεσημέρι. Εκεί η Πιανιστική Συμμαχία της Beata Pincetic και του Χρήστου Σακελλαρίδη θα παρουσιάσει έργα για τέσσερα χέρια των E.Satie και C.Debussy που αντλούν τη θεματική τους από το θέατρο και την Αρχαιότητα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου \”Ένα Μουσείο από Μουσική\”: Μάιρα Μηλολιδάκη, Τίτος Γουβέλης.

Λίγα λόγια για το Πιανιστικό Ντούο Pincetic – Σακελλαρίδης

Η Beata Pincetic και ο Χρήστος Σακελλαρίδης γνωρίστηκαν στην Βουδαπέστη το 1992, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Μουσική Ακαδημία «Ferenc Liszt».

Αν και παντρεμένοι, ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους στην καριέρα τους μέχρι που αποφάσισαν να συνεργαστούν ως πιανιστικό Ντούο το 2003. Από τότε αναπτύσσουν το ρεπερτόριό τους για πιάνο 4 χέρια και 2 πιάνα, το οποίο συμπεριλαμβάνει μουσική της κλασσικής, ρομαντικής περιόδου, έργα του 20ουαιώνα καθώς και πιο σύγχρονες δημιουργίες.

Έχουν δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Νορβηγία, Κύπρος, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία) καθώς και έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως τα Sani Classical Music Festival, “Musik der Welt” Contemporary Music Festival, Ledra International Music Chamber Music Festival κ.τ.λ. Τον Ιούλιο του 2007 διακρίθηκαν στον διαγωνισμό IBLA στην Ιταλία και τον Σεπτέμβριο του 2007 ήταν φιναλίστες στον διαγωνισμό ‘Concours Grieg de Oslo’ στην Νορβηγία όπου και πήραν ειδικό βραβείο για την ερμηνεία έργων των Mozart-Busoni.

Το 2006 σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή ερμήνευσαν το μέρος για 2 πιάνα από την όπερα «Wachsfiguren kabinett» του K.A.Hartmann. To Nτούο δεν διστάζει να ερμηνεύει έργα διαφορετικών περιόδων και μουσικού ύφους, καλωσορίζοντας τη συνεργασία με σύγχρονους συνθέτες.

Έχουν παρουσιάσει έργα σε παγκόσμια και πανελλήνια πρώτη εκτέλεση καθώς και συνθέτες όπως οι Ι. Παπαδάτος, Α. Ντάρλας, Θ. Αμπαζής, οι οποίοι έχουν γράψει και αφιερώσει έργα για το Nτούο.

Ρεσιτάλ τους έχουν ηχογραφηθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα και μεταδοθεί στο ραδιόφωνο από την E.B.U. πανευρωπαϊκά.

Το 2008 κυκλοφόρησε πρώτη τους δισκογραφική δουλειά από την εταιρία Irida Classical,με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών του 20ου αιώνα για 2 πιάνα. Η ηχογράφηση έγινε με χορηγία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο δίσκος αυτός έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον μουσικό τύπο.

Ένα Μουσείο από Μουσική!

Στo πλαίσιο της πρωτοβουλίας Βήμα στους Νέους, υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση, με κοινή αφετηρία την κλασική μουσική σε όλες τις μορφές της, προσθέτουν το δικό τ…

Στo πλαίσιο της πρωτοβουλίας Βήμα στους Νέους, υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση, με κοινή αφετηρία την κλασική μουσική σε όλες τις μορφές της, προσθέτουν το δικό τους… ηχητικό έκθεμα στους χώρους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Εικοσιπέντε νέοι σολίστες καταθέτουν μια εναλλακτική πρόταση επικοινωνίας με τη μουσική, μέσα από μία σειρά συναυλιών και μουσικών happenings.

Το πρόγραμμα:
Κυριακή 18/10, 12.00 – 12.45. Πάνω σε μια τεντωμένη χορδή. Μουσική δωματίου από ένα βιολί, ένα τσέλο και ένα πιάνο
Κυριακή 25/10, 12.00 – 12.45. Στον αστερισμό της Βερενίκης. Μουσικές μινιατούρες του 20ου αιώνα για πιάνο και σολίστες διαφορετικών οργάνων.
Νοέμβριος 2009 (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο). Μουσικές συναντήσεις στο Μέγαρο Σταθάτου: Το Μουσείο τη Νύχτα. Τα Λιμάνια του Κόσμου. Μουσική του Καμπαρέ για φωνή και πιάνο
Δεκέμβριος 2009 (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο). Τα παραμύθια στην Όπερα. Οι σκοτεινές πριγκίπισσες. Άριες και ντουέτα με τη συνοδεία πιάνου.

Από το 1978, 4.500 υποτροφίες εσωτερικού και εξωτερικού έχουν δοθεί σε Έλληνες και αλλοδαπούς για το σύνολο των επιστημών και τεχνών. Μέχρι σήμερα ο αριθμός των μουσικών που έχουν τελειοποιήσει τις σπουδές τους με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλ. Ωνάσης ανέρχεται σε 310.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους καλλιτέχνες και τα προγράμματα των παραστάσεων, επισκεφθείτε www.cycladic.gr