Την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Ιουλίου και την Κυριακή 1η Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το Κουζουλό Φεστιβάλ στο γραφικό παραθαλάσσιο

χωριό Μόχλος στην Κρήτη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες και συγκεκριμένα:

την πρώτη μέρα, Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 18.00 οι Pera Banda τραγουδούν κλασικά ροκ κομμάτια αναμιγνύοντας παραδοσιακά όργανα. και αμέσως μετά, στις 20.00 θα ανέβουν στο stage οι Apurimac, αγαπημένο σχήμα με έλληνες και λατίνους μουσικούς. Στο τέλος της πρώτης μέρας ο μεγάλος μας ρόκερ Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα τραγουδήσει τα πιο δυνατά κομμάτια από την καριέρα του.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για ένα ακόμα καλοκαίρι δοκιμάζει τις αντοχές των ονείρων μας και μας προσκαλεί σε ένα μουσικό παιχνίδι με ένα και απαράβατο όρο «Τέρμα τα γκάζια πάνω και κάτω από την σκηνή».

Βασικός μέτοχος της μεγαλύτερης επιτυχίας του χειμώνα, στο μαγαζί που εμφανίζεται, σε συνεργασία με άλλους γνωστούς καλλιτέχνες, ο  Βασίλης είναι έτοιμος να ροκάρει της βραδιές μας και να ταξιδέψει τις σκέψεις μας .

Τραγούδια που όλοι τραγουδίσαμε στο παρελθόν αλλά και από το καινούριο προσωπικό του δίσκο «Το παιχνίδι παίζεται» θα δώσουν χρώμα και ρυθμό στις ζεστές βραδιές. Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσουμε και σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε…

Την ομάδα συμπληρώνουν: Η Τάνια Κικίδη, μουσική σύντροφος του Βασίλη χρόνια τώρα και αγαπητή από όλους μας για την ιδιαίτερη φωνή της αλλά και την αδιαμφισβήτητη on stage δυναμική της παρουσία. Μουσικές αποσκευές ο προσωπικός της δίσκος «Δύση και Ανατολή . 

Η Κατερίνα Μακαβού, μία νέα ερνημεύτρια αλλά και τραγουδοποιός, συνεχίζει το ταξίδι της μετά από ένα  χειμώνα συνεργασίας στο πλευρό του Βασίλη. Μια φωνή ζεστή που όλοι θα αγαπήσετε. Μουσικές αποσκευές ο προσωπικός της δίσκος «Μικρά Μυστικά».

Η Φαίη Μπρουζάκη έρχεται δυναμικά να συμπληρώσει την ομάδα.Εκπρόσωπος μίας άλλης μουσικής σκηνής, η Φέη έχει ένα μαγικό τρόπο να μας παρασύρει σε soul ήχους ροκάρωντας όμως πάντα πάνω στη σκηνή. Ο Τάσος Σκούρας και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σκούρα… με κιθαριστικά σόλο αλλά και blues μελωδίες.

Τη δεύτερη μέρα, Σάββατο 31 Ιουλίου στις 18.00 το απόγευμα θα εμφανιστούν οι Blues Wind με μουσική Blues, Jazz and Rock. Ακολουθεί στις 20.00  το συγκρότημα Armos που έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες (Μ. Λιδάκης, Μπ. Στόκας κ.α.). Η βραδιά θα κλείσει με ένα ταξίδι μέχρι τις γραμμές των οριζόντων από το μεγάλο μας συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο και μαζί του τον Γιάννη Κούτρα και τον Χρήστο Θηβαίο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος μάς «ταξιδεύει» φέτος το καλοκαίρι σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, περιστοιχισμένος από τρεις αγαπημένους ερμηνευτές.

Ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που έχει πει ο ίδιος, αλλά και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τη νεολαία. 

Σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γιάννης Κούτρας, ο πρώτος ερμηνευτής του ιστορικού έργου «Σταυρός του Νότου» του Νίκου Καββαδία (που φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη γέννησή του), έργο το οποίο τραγουδιέται ασταμάτητα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και έχει αγαπηθεί από τρεις γενιές Ελλήνων.

Τους τέσσερις καλλιτέχνες συνοδεύει μια ορχήστρα από εκλεκτούς μουσικούς:

Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Δημήτρης Σινογιάννης (κιθάρες), Χρήστος Βογιατζής (μπάσο), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα).

Την τρίτη και τελευταία μέρα, Κυριακή 1 Αυγούστου, στις 18.00 το απόγευμα τραγουδάει ο Δημήτρης Μπετίνι, ακολουθεί το συγκρότημα Octava στις 20.00 και η βραδιά θα κλείσει με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Τάνια Τσανακλίδου με την παράσταση «Του ονείρου η αύρα μας ενώνει…» που θα τραγουδήσουν τις μεγάλες τους επιτυχίες από τις 22.00 μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Τάνια Τσανακλίδου αναφέρουν για τη μουσική τους συνάντηση: Συναντηθήκαμε πριν χρόνια όταν και οι δύο ψάχναμε τον δρόμο μας. Έκτοτε πέρασε πολύς καιρός, όμως κάθε φορά που κλέβαμε λίγο χρόνο για μας, μοιραζόμασταν μυστικά και όνειρα. Καμιά φορά και φόβους…

Λέγαμε κάποια στιγμή να φτιάξουμε μια ωραία παράσταση! Δε βιαζόμασταν. Ήρθε μόνο του και με τρόπο φυσικό.

Φέτος το καλοκαίρι ταξιδεύουμε παρέα. Παίρνουμε όπλο τα τραγούδια μας, συντρόφους μας οχτώ υπέροχους μουσικούς και με το νου και την καρδιά πάμε να βρούμε τους φίλους μας, να θυμηθούμε το όνειρο, αυτό που από παλιά μας ένωνε.

Καλή μας συνάντηση… Τάνια – Ελευθερία

Λίγα λόγια για τον Μόχλο

Ο Μόχλος είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στην καρδιά ενός φανταστικού φυσικού τοπίου στη βόρεια ακτή της Κρήτης, ανάμεσα στην Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο.

Δεν είναι, ασφαλώς, τυχαίο ότι εδώ, στο μικρό, νησάκι του Μόχλου, απέναντι από το χωριό, αναπτύχθηκε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια – ναυτικά κέντρα  της μινωικής εποχής πού είχε σχέσεις με τους μεγάλους πολιτισμούς της Ανατολής και ότι εδώ βρέθηκαν τα περισσότερα και λαμπρότερα χρυσά κοσμήματα και διαδήματα, του μινωικού πολιτισμού, όμοια με εκείνα της βασίλισσας του Σαβά των Σουμερίων!

Η ιδέα για το «Κουζουλό Φεστιβάλ» γεννήθηκε μέσα από μια βελγο-κρητική φιλία. Από ένα μικτό ζευγάρι (Βελγίδα και Κρητικός), μαζί με ακόμα ένα ζευγάρι Βέλγων:

 1. Ο Γιάννης Πετράκης γεννήθηκε στο Μόχλο και είναι παντρεμένος με την Anne Lebrun. Μαζί διοργανώνουν περιπάτους και εκδρομές με ποδήλατα, μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα 4Χ4 στην ανατολική Κρήτη (http://www.crete.fr.fm/). Ζουν στο Μόχλο εδώ και πολλά χρόνια.

2. Η Marie και ο Marc PETIT δημιούργησαν στο Βέλγιο την WEX (http://www.wex.be/) και έχουν οργανώσει σημαντικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και πολλές συναυλίες. Πριν από περίπου δέκα χρόνια το ζευγάρι ερωτεύθηκε το Μόχλο, όπου τακτικά έρχονταν για διακοπές, και από τότε αγόρασαν ένα σπίτι και τώρα περνούν εκεί πολλούς μήνες κάθε χρόνο.

Με τα χρόνια και χάρη στη φιλία αυτή, τα δυο ζευγάρια σκέφτηκαν να οργανώσουν στο Μόχλο ένα μουσικό φεστιβάλ. Μια κουζουλή ιδέα, ένα κουζουλό μέρος… κι όλοι τους κουζουλοί με τη μουσική! Τι καλύτερο όνομα λοιπόν γι’ αυτό το φεστιβάλ, παρά «Κουζουλό».