Οι εκδηλώσεις για την ενίσχυση της πρωτοβουλίας Ένα καράβι για τη Γάζα συνεχίζονται στο Gagarin 205 την Πέμπτη 8 Απριλίου, με τη συμμετοχή ουκ ολίγων μουσικών, και με ελεύθερη είσοδο. Ενισχύστε την αποστολή!

Τον Αύγουστο του 2008, 44 άνθρωποι από 13 χώρες, επιβαίνοντας σε δυο ελληνικά ψαροκάικα, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τη θαλάσσια πολιορκία της Γάζας. Εδειξαν σε όλον τον κόσμο πως απλοί άνθρωποι, χωρίς πολεμικά μέσα, οπλισμένοι με τη θέληση που γιγαντώνει το δίκιο, μ’ ένα καλό σχέδιο και σωστή τακτική, μπορούν να νικήσουν το άδικο.

Αλλες τέσσερις φορές, σκάφη του Free Gaza Movement έσπασαν την πολιορκία της Γάζας. Μετά την ισραηλινή γενοκτόνα εισβολή τον Δεκέμβριο του 2008, όμως, αυτές οι αποστολές αντιμετωπίστηκαν με πολεμικά μέσα από τη μεριά του Ισραήλ.

Δρώντας σαν πειρατές της Μεσογείου, κουρελιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς Δικαίου και Δικαίου της θάλασσας, το κράτος του Ισραήλ διεμβόλισε το «Dignity», τον Δεκέμβρη του 2008, απείλησε με βύθιση τον «Αρίωνα», τον Ιανουάριο του 2009, και κατέλαβε το ίδιο σκάφος τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, οδηγώντας τα μέλη της αποστολής στις ισραηλινές φυλακές.

Έτσι, μια νέα αποστολή, πολυεθνική, ριζικά αναβαθμισμένη, για το σπάσιμο της πολιορκίας ξεκίνησε. Συγκροτώντας την ελληνική πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» (http://www.shiptogaza.gr/), συνδιοργανώνουμε και μετέχουμε στη διεθνή αποστολή που συντονίζει το «Free Gaza Movement».

Αυτήν την άνοιξη, ένας μικρός στόλος με σκάφη και επιβάτες από πολλές χώρες, θα πλεύσει και πάλι προς τη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας τούτη τη φορά, κυρίως, υλικά ανοικοδόμησης και ζωτικής σημασίας υποδομών.

Στόχος είναι το ελληνικό τμήμα της αποστολής να συμμετάσχει με ένα τουλάχιστον πλοίο, κατάλληλο για μεταφορά ανθρώπων και υλικών.

Το πλοίο αυτό, για την απόκτηση του οποίου ξεκινά οικονομική καμπάνια, δεν θα ανήκει σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, θα ανήκει, μόνο τυπικά, σε μια συμμετοχική συλλογικότητα, πραγματικά όμως θα ανήκει στον παλαιστινιακό λαό, στον οποίο θα μεταβιβαστεί και θα παραδοθεί μετά το τέλος της αποστολής, με τρόπο κοινά αποδεκτό και νομικά έγκυρο, για να εξυπηρετήσει τις πρώτες ανάγκες μιας μόνιμης θαλάσσιας επικοινωνίας της Παλαιστίνης, από λιμάνι της Λωρίδας της Γάζας προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Στη συναυλία συμμετέχουν: Μονο Γυμνο, MC Yinka, Dustbowl, Γιάννης Μουρτζόπουλος, Spyweirdos, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Night on Earth, Illegal Operation, featuring Alex K. (Last Drive, The Earthbound), WE7 (Wlad Al Hara), Hip hop από την Παλαιστίνη.