Στο Μουσείο Μπενάκη από τις 9 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό-χορευτικό δρώμενο με θέμα τις καταστροφές από τις πυρκαγιές.

Στο Μουσείο Μπενάκη από τις 9 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό-χορευτικό δρώμενο με θέμα τις καταστροφές από τις πυρκαγιές.


Η ομάδα χορού Rootless Root μας καλεί θυμηθούμε το μέγεθος των καταστροφών που συνέβησαν πέρυσι σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από μια μουσικό-χορευτική πατάσταση μας προτρέπει να βγούμε από την αδιαφορία μας προς το περιβάλλον και να ευαισθητοποιηθούμε.


Ένα δέντρο που μεγάλωνε για δεκαετίες, αλλά χρειαστήκαν μόνο μερικές ώρες για να καεί, έρχεται στην Αθήνα, την πόλη, που δεν χωράει το πράσινο. Ένα τέτοιο δέντρο θα βρίσκεται έξω από το Μουσείο Μπενάκη για να το αγγίξουμε, να το μυρίσουμε και να το δούμε στις πραγματικές του διαστάσεις.


Η Rootless Root ιδρύθηκε to 2006 στην Αθήνα από τη χορεύτρια Λίντα Καπετανέα και τον χορευτή-χορογράφο Josef Frucek. Η πρώτη τους χορογραφική δουλειά είχε ως τίτλο Sudden Showers of Silence και παρουσιάστηκε στο Place Theatre στο Λονδίνο, στο Festival de Normandie στην πόλη Rouen της Γαλλίας, στην Σαραγόσα της Ισπανίας και προσεχώς στη Βαρκελώνη, ενώ η πιο πρόσφατη δουλειά τους, το Holdin’ Fast, έκανε πρεμιέρα στην Πράγα και έχει ήδη συμμετάσχει σε φεστιβάλ του εξωτερικού.


Την σύλληψη αυτού του δρώμενου είχε η ομάδα RootlessRoot, υλοποίηση ανήκει στους Josef Frucek, Λίντα Καπετανέα και Δημήτρης Νασιάκος. Τα βίντεο έχει αναλάβει ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου και την ηχητική εγκατάσταση πραγματοποιούν ο Βασίλης Ματζούκης και η Μάρθα Φριντζήλα.


Info
Ένα καμένο δέντρο επισκέπτεται την Αθήνα το καλοκαίρι
Από τις 9 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου
Μουσείο Μπενάκη, στην Πειραιώς