Η νέα Γερμανική κινηματογραφική σκηνή παρουσιάζεται στο ινστιτούτο Γκαίτε Αθήνας με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σύγχρονης τεχνολογίας.

Η νέα Γερμανική κινηματογραφική σκηνή παρουσιάζεται στο ινστιτούτο Γκαίτε Αθήνας με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σύγχρονης τεχνολογίας.

Τι γυρεύει η ψηφιακή εικόνα σε ένα ντελικατέσεν; Να κάνει πιο νόστιμη ίσως τη κινηματογραφική πραγματικότητα! Για μια στιγμή, εδώ πρόκειται για μια διαβολική παρεξήγηση. Delicatessen είναι το πρόγραμμα του πρώτου Ψηφιακού Κινηματογραφικού Δικτύου στην Ευρώπη, το CinemaNetEurope.

Το πρόγραμμα αφορά σε 180 κινηματογραφικές αίθουσες σε 9 ευρωπαϊκές χώρες-με την Ελλάδα συμπεριλαμβανόμενη-όπου «μοιράζονται» κοινή ψηφιακή τεχνολογία και κοινό πρόγραμμα. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία μέσω του delicatessen. Kino Kultur digital όπως είναι το πλήρες όνομά του, να απολαύσει τέσσερις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες και πέντε ντοκιμαντέρ, Γερμανών δημιουργών.

Αναλυτικά, στις 18 Οκτωβρίου θα προβληθεί η Αρένα του Bacon του Ανταμ Λόου, 25/10 Νέα Γερμανική Κινηματογραφική Λέσχη με τέσσερις ταινίες μικρού μήκους του Γιαν Κρούγκερ, 15/11 Εργα και ημέρες μιας υπηρεσίες το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας-Στάζι, των Κρίστιαν Κλέμκε και Γιαν Ν. Λόρεντζεν, 22/11 ο Πυρετός της όπερας της Καταρίνα Ρούπ, 29/11 Οι Ιπποδρομίες της Σιένα του Τζον Απελ, 6/12 η Τιμή του Πόλου του Στάφαν Τζούλιεν.

Οι προβολές θα γίνουν στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, και εντάσσονται στο πλαίσιο των Ημερών Γερμανικού Πολιτισμού. H παρουσίαση της νέας Γερμανικής κινηματογραφικής σκηνής είναι σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

INFO

Ινστιτούτο Γκαίτε: Ομήρου 14-16, τηλ.: 210 3661000, Είσοδος ελεύθερη, www.goethe.de/athen