Η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας με συστηματική δουλειά και θεατρική αγωγή, υπηρετώντας το θέατρο και τον πολιτισμό, συμπληρώνει φέτος 13 δημιουργικά χρόνια θεατρικής διαδρομής. 13 χρόνια παραγωγής πολιτισμού.

Η φετινή μας θεατρική παραγωγή είναι ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια της Ελεύθερης Ελλάδας. Ένα θεατρικό οδοιπορικό που διατρέχει ανάγλυφα και γλαφυρά, την ιστορία του νεοελληνικού κράτους, με ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα-σταθμούς που σημάδεψαν το νεοελληνικό έθνος.

Εξαίρετοι θεατρικοί συγγραφείς, θεμελιωτές του νεοελληνικού θεάτρου, που στοχάστηκαν με τόλμη και αυτεπίγνωση την ιστορία του νεοελληνικού έθνους , αποτυπώνουν στη Θεατρική Σκηνή τους καημούς και τα όνειρα της φυλής μας με ακρίβεια, σατιρική οξύτητα και απαρηγόρητη πίκρα.

Συντελεστές:

Επιλογή κειμένων – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Θεοδώρου
Μουσική: Βασίλης Δημητρίου, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δημήτρης Ανδρώνης
Διδασκαλία τραγουδιών-Ενορχήστρωση: Δημήτρης Ανδρώνης
Σκηνικά-Κοστούμια: Δημήτρης Θεοδώρου
Επεξεργασία ήχων-εικόνων και video: Δημήτρης Ανδρώνης
Χορογραφίες: Δημήτρης Θεοδώρου-Μαριάννα Σαμάτιαλη
Συμμετέχουν στην παράσταση: Ηλίας Νάκος, Σταύρος Χανάς, Σοφία Παναγιωτοπούλου, Ελένη Πέππα, Δέσποινα Ζουμή, Τασία Μπρέμπου, Έντρι Ντιλγέρη, Χαρά Παγώνη, Γιώργος Τζοάνος, Χριστίνα Χριστοδουλάκη, Έλενα Θεολογίτη, Μιχάλης Χριστοδουλάκης

Στην παράσταση συμμετέχουν χορευτικά οι: Πάολα Κωτάκη, Γιώτα Χατζηγρηγορίου, Ματίνα Μαστόρου, Ιωάννα Νεοφύτου από τη σχολή χορού ”Πάολα Show dance Ελευσίνας” σε χορογραφία της Πάολας Κωτάκη.

Παραγωγή: ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας