Ο Δήμος ΣύρουΕρμούπολης και ο Σύλλογος φίλων Τεχν. Πολιτισμού Ερμούπολης παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας μου με θέμα: Εμπειρία Μισόφωτη – Σέριφος στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης.

Η έκθεση έχει σαν θέμα τα εγκαταλειμμένα μεταλλεία σιδήρου της Σερίφου και την απεργία, που έλαβε χώρα τον Αυγ. 1916. Είναι μια εικαστική προσέγγιση εικόνας και λόγου υπό μορφή ποίησης των Κώστα Υφαντή και Γιάννη Τυροβολά. Η έκθεση συνοδεύεται από απαγγελία από τον Γιάννη Δεσύπρη της ποίησης του έργου.

Ο φωτογράφος Γιάννης Τυροβολάς αναφέρει μεταξύ άλλων για την έκθεση:

[…] Ήχων μεταλλικών το άσμα

αιώνες σεργιάνιζε στο χώρο….>

Τους ήχους αυτούς προσπάθησε να συλλάβει και να καταγράψει ο φωτογραφικός μου φακός το καλοκαίρι του 1997 – 34 χρόνια μετά το οριστικό κλείσιμο των μεταλλείων σιδήρου στη Σέριφο. Το κάλεσμα αυτών των ήχων αφουγκράστηκε μέσα από τις φωτογραφίες μου ο ποιητής και φίλος Κώστας Υφαντής και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με την ποιητική του συλλογή <Εμπειρία Μισόφωτη>. Τους ίδιους απόηχους συνέλαβε ο σκηνοθέτης, ηθοποιός Γιάννης Δεσύπρης δίνοντας τους, και αυτός με τη σειρά του, υλική υπόσταση με την δημιουργία ενός CD απαγγελίας της ποίησης σε μουσική Yann Tiersen από την ταινία Good Bye, Lenin. Οι ήχοι της Σερίφου. Των μεταλλείων. […]