Το αγαπημένο έργο της Τζέιν Όστιν που μιλάει για την ισότητα και για το αίσιο τέλος, παίρνει μια νέα μορφή σε αυτήν την υπέροχη νέα φιλμική προσαρμογή του. Γοητευτική, έξυπνη και πλούσια, η Έμμα Γούντχαους είναι μια ανήσυχη “βασίλισσα των μελισσών” χωρίς ανταγωνισμό σε μια μικρή, σχεδόν βαρετή πόλη. Σε αυτήν την απαστράπτουσα σάτιρα των κοινωνικών τάξεων και της δύσκολης ενηλικίωσης, η Έμμα πρέπει να περιπλανηθεί, να λάβει μέρος σε «πειραγμένους» αγώνες και να κάνει λάθος βήματα, για να βρει την αγάπη που υπήρχε εκεί από την αρχή.

Trivia

-To βιβλίο της Τζέιν Όστεν είχε μεταφερθεί ξανά στον κινηματογράφο το 1996, με πρωταγωνίστια την Γουίνεθ Πάλτροου.
-Έχει γνωρίσει επιπλέον και τέσσερις τηλεοπτικές μεταφορές: η πρώτη το 1948 σαν τηλεταινία με πρωταγωνίστρια την Τζούντι Κάμπελ, η δεύτερη με τη μορφή μίνι σειράς 6 επεισοδίων το 1960 με την Νταϊάνα Φέρφαξ, η τρίτη το 1972 με την Ντοράν Γκόντγουιν στο ρόλο της Έμμα και η τέταρτη το 2009 με την Ρομόλα Γκαράι στον ρόλο της κλασικής ηρωίδας.
-Ο Σκηνοθέτης Ότομ Ντε Γουάιλντ, έχει υπογράψει μουσικά video clip για καλλιτέχνες όπως οι Florence + The Machine, Beck και Rilo Kilei.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Autumn de Wilde
Σενάριο: Eleanor Catton, Jane Austen
Ηθοποιοί: Tanya Reynolds, Anya Taylor-Joy, Gemma Whelan, Bill Nighy
Διάρκεια: 124 λεπτά