Η Πολιτεία θέατρου στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιάσει για την προσεχή περίοδο, δυο μονόπρακτα με τίτλο «Εμείς οι άλλοι» και «ριζική θεραπεία»

… που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ 2 ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ ΤΟΥ
Εμείς Οι Άλλοι-Ριζική Θεραπεία

Στα Μονόπρακτα Εμείς Οι Άλλοι & Ριζική Θεραπεία,  η φυγή από την «πραγματικότητα» – μια δίψα της καρδιάς και του νου, μια ανάγκη ζωής – είναι κι αυτή μια «πραγματικότητα». Ο πόθος για αξιοπρέπεια, αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμό, αυτεξουσιότητα είναι κυρίαρχο συναίσθημα για κάθε αληθινά ανθρώπινο ον. Ο κόσμος, όμως, χωρίζεται σε κυρίαρχους και κυριαρχημένους. Με τους δεύτερους να μην μπορούν να γλιτώσουν από τους κανόνες του παιχνιδιού, που με ακρίβεια σημαδεύουν το «τέλος τους».  Ωστόσο, κάποιοι ελάχιστοι και «διαφορετικοί», ρομαντικοί και αμετανόητοι, επιμένουν να ελπίζουν ακόμα στο θαύμα της εξέγερσης των πολλών και αδικημένων εναντίον όσων γκρέμισαν και συνεχίζουν να γκρεμίζουν τα όνειρά μας, να ακυρώνουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, στέλνοντάς τους για άλλη μια φορά μετανάστες στα πέρατα της γης.  Και φυσικά αυτοί «οι άλλοι» πρέπει να απομονωθούν από το σύστημα, να χαρακτηρισθούν «άκρως επικίνδυνοι». Ένα είναι σίγουρο: Αν δεν γίνουμε πολλοί οι «επικίνδυνοι», η «επικίνδυνη» κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε σήμερα, θα γίνει ανεξέλεγκτη. Και αλίμονο στους ηττημένους! Αλλά δεν πειράζει! Ευτυχώς, τουλάχιστον έχουμε «Δημοκρατία»!!! Και ευτυχώς που είμαστε λογικοί, τόσο που να κατανοούμε πλήρως την τέλεια διεθνή παράνοια που ορίζει και καθορίζει τις τύχες όλων απανταχού της ταλαίπωρης αυτής γης.

Μετά το πέρας της παράστασης, οι φίλοι θεατές μπορούν να παραμείνουν στο χώρο, ακούγοντας μουσικές του κόσμου και συζητώντας για όσα μας χαροποιούν, μας πονάνε ή μας προβληματίζουν.

Ερμηνεία: Δημήτρης Αδαμίδης-Γιώργος Θεοδωρίδης-Γεωργία Μπαλτατζή- Μαρία Μπαλτατζή- Άννα Μπούμπα-Αλίκη Μπράβου-Φανή Χατζημπάρμπα

Σκηνοθεσία/Επιμέλεια Μουσικής-Σκηνικών-Κουστουμιών: Μαρία Μπαλτατζή