Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τη συμμετοχή τριάντα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, στην μεγάλη διεθνή εικαστική έκθεση που

πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον, στο \»John F. Kennedy Center for the Performing Arts\» διοργανώνει μεγάλη εικαστική έκθεση, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, από τις 30 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου 2010, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων \»ΜΕΛΙΝΑ\», παρουσιάζοντας τα έργα και τους δημιουργούς που συμμετέχουν στην αξιόλογη αυτή διεθνή διοργάνωση, με τίτλο \»Ελληνικά Χρώματα στο εξωτερικό\».
 
Συγκεκριμένα, ο  Μιχαήλ Ρωμανός που επιμελείται την Ελληνική συμμετοχή των καλλιτεχνών στη διεθνή έκθεση της Ουάσινγκτον, επέλεξε αντιπροσωπευτικά έργα των τριάντα Ελλήνων δημιουργών που συμμετέχουν στην μεγαλειώδη διοργάνωση του παγκοσμίως γνωστού Ιδρύματος και δημιούργησε μία εντυπωσιακή ομαδική έκθεση περισσότερων από εβδομήντα εικαστικών έργων, καταφέρνοντας να συνταιριάξει περίφημα τις διαφορετικές τεχνοτροπίες και στυλ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.
 
Όλα τα έργα της έκθεσης \»Ελληνικά Χρώματα στο εξωτερικό\» προβάλλονται ψηφιακά, ταυτόχρονα με την έκθεση και για ένα μήνα, από τη διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων \»Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού\»: http://dromenatechnis.blogspot.com/ 
 
Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες:
 
Χλόη Ν. Αμαράντου, Νάνσυ Αναστοπούλου, Αγγελική Βαϊανού, Ναυσικά Βασιλείου, Άννυ Γιαβασιάν, Αθανασία Γιαξίδου, Δήμητρα Γκουτζιώτου, Δαμιανός, Μαρία – Θεοδώρα Δημάκη, Ειρήνη Ευθυμάκη, Μαρία Ζαβιτσάνου, Κατερίνα Καλουμένου, Έλενα Κοζοκάρου, Βίνια (Κλημανθία) Κονταξάκη, Θωμαή Κόντου, Μάγδα Κούρκουλου, Νίκος Λαμπρινός, Αντωνία Μαντζούκα, Σταύρος Μοσχόπουλος, Ελένη Μπαζιώτου, Κάλλη Μπέλλου, Μιχαήλ Ρωμανός, Εύα Σολδάτου, Ειρήνη Σπυριδάκη, Διονύσης Στεργίου, Πόλυ Τσακίρη, Κατερίνα Τσίτσελα, Αγάπη Χατζή.            
 
Η επιλογή των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην διεθνή έκθεση της Ουάσινγκτον, έγινε από την φετινή συμμετοχή των καλλιτεχνών στην μεγαλειώδη έκθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών, που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Μιχαήλ Ρωμανού. 
 
 
Ο επιμελητής της εκθέσεως και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, Μιχαήλ Ρωμανός, προλογίζοντας την έκθεση τονίζει:
 
\»…Η έκθεση \»Ελληνικά Χρώματα στο εξωτερικό\» παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα, κυρίως ζωγραφικής, νέων καλλιτεχνών, με αφορμή την συμμετοχή τους στην μεγάλη διεθνή εικαστική έκθεση στην Ουάσινγκτον, στο \»John F. Kennedy Center for the Performing Arts\» τον Ιούνιο του 2010.

Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν στην Ελλάδα αλλά δραστηριοποιούνται και στο εξωτερικό, προβάλλοντας τη δουλειά τους, σε αίθουσες τέχνης και γκαλερί στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, είναι ορισμένες από τις μητροπόλεις όπου οι νέοι Έλληνες δημιουργοί, έχουν ήδη προβάλει τη δουλειά τους και ταυτόχρονα τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό.

Ανάμεσα τους και άλλοι νέοι καλλιτέχνες που ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους και να παρουσιάσουν τα έργα τους, για πρώτη φορά εκτός των συνόρων της χώρα μας.

Η έκθεση αυτή στοχεύει, στην επικοινωνία των νέων δημιουργών  με το φιλότεχνο κοινό και την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου καθώς παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα τους, ως ενδεικτικό της δουλειά τους, κατορθώνοντας να ταιριάξει τις διαφορετικές τάσεις και ροπές της σύγχρονης νεανικής δημιουργίας, που εντελώς ξεχωριστά ο κάθε καλλιτέχνης διαπραγματεύεται…\»

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Αthens Fine Arts Festival).