Για 12 μόνο παραστάσεις η θεατρική ομάδα AbOvo μας παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό – θεατρικό performance 60 λεπτών, μέσα στα οποία όλη η νεοελληνική πραγματικότητα, με την απαραίτητη δόση ειρωνείας και χιούμορ, έχει την τιμητική της.

Για 12 μόνο παραστάσεις η θεατρική ομάδα AbOvo μας παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό – θεατρικό performance 60 λεπτών, μέσα στα οποία όλη η νεοελληνική πραγματικότητα, με την απαραίτητη δόση ειρωνείας και χιούμορ, έχει την τιμητική της.


Οι AbOvo, σαφώς με το αναγκαίο και βαθύ αίσθημα ευθύνης (και δίψα για δόξα και χρήμα), δημιουργούν μία κωμική σειρά επαναλαμβανόμενων αυτοτελών ιστοριών με πρωταγωνιστές γνήσιους γόνους της νεοελληνικής πραγματικότητας.


Σε μία εποχή που από μόνη της δεν έχει πλοκή και λογική συνέχεια, σε μία εποχή σεμνότητας, ταπεινότητας και εξασθενούς χρωμίου, το νέο τους θεατρικό performance, ακολουθεί τα παραπάνω στοιχεία, αδιαφορώντας και αυτό για την πλοκή και τη λογική συνέχεια του πράγματος…

Στη θεατρική νεοελληνική πραγματικότητα πρωταγωνιστούν ο ανερχόμενος, ιδεολογικά «ευέλικτος» πολιτικός, που αναλαμβάνει ενθουσιωδώς τις πιο δύσκολες επικοινωνιακές αποστολές, και τρώει πάντα τα μούτρα του, το παιδί της Πειραιώτικης φτωχογειτονιάς και ο πετυχημένος επιχειρηματίας που, ενώ τους χωρίζουν τόσα πολλά, γίνονται μία αδιάσπαστη (και επικίνδυνη) ενότητα στην υπηρεσία του Θρύλου, η χειραφετημένη 30άρα, που αναζητά απεγνωσμένα μια σχέση, αλλά δεν μπορεί να βρει έναν άνδρα που να ικανοποιεί τις αυστηρές της απαιτήσεις και ο «εναλλακτικός», ψαγμένος νέος που, μέσα σε μια ξενόπληκτη Ελλάδα, παλεύει για να ανακαλύψει τις ρίζες του και να μείνει πιστός σε αυτές.


Και φυσικά, επειδή ο νεοελληνισμός επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη …μεγαλειότητα της ελληνικής μυθολογίας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κορυφαίες φυσιογνωμίες του αρχαίου κόσμου, και οι συζητήσεις όλων των καίριων θεμάτων.


Γιατί δεν άλλαξε τα μαύρα πανιά ο Θησέας; Μήπως πήρε το δίπλωμα της ιστιοπλοϊας με μέσο; Θα τον συγχωρήσουν ποτέ Αιγαίας και Αριάδνη;

Απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά στο… Ελλάδα είσαι Πρέζα!


Η σύλληψη και τα κείμενα του τηλεοπτικού – θεατρικού εγχειρήματος είναι του Γιάννη Παλαιολόγου και του Γιάννη Σαρακατσάνη. Η μουσική είναι των Imam Baildi (http://www.myspace.com/imambaildi).

Παίζουν: Λευτέρης Ελευθερίου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη και Βάσω Χελά.


Info
Ελλάδα είσαι πρέζα!
Από 20 Δεκεμβρίου 2007 έως 12 Ιανουαρίου 2008
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις: 21:30
Θύρα Τέχνης, Σαρρή 14, Ψυρρή
Τηλ: 210 3314422