Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ο διακεκριμένος συγγραφέας David Sedaris θα βρεθεί στην Μικρή Σκηνή της Στέγης και θα συζητήσει με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη για τη σύγχρονη κοινωνία και τον παραλογισμό της, τον αμερικανικό τρόπο θεώρησης των πραγμάτων και τον κοσμοπολιτισμό, τους αντιήρωες της καθημερινής ζωής και τη γλυκόπικρη γεύση της ύπαρξης.

Το έργο του Ντέιβιντ Σεντάρις, ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Αμερικανούς κωμικούς συγγραφείς, διαπνέεται από το σαρδόνιο χιούμορ και τη διεισδυτική κοινωνική ματιά του δημιουργού του.

Η επιδεξιότητα με την οποία ο Σεντάρις αποδομεί τα πολιτισμικά στερεότυπα και τον πολιτικά ορθό τρόπο σκέψης τον έχει αναδείξει όχι μόνο σε μαιτρ της σάτιρας, αλλά και σε κατεξοχήν παρατηρητή της ανθρώπινης κατάστασης στη σημερινή εποχή.

Γεννημένος το 1957 στη Νέα Υόρκη, από πατέρα Έλληνα δεύτερης γενιάς (γιο μεταναστών) και μητέρα Αμερικανίδα, ο Σεντάρις εργάστηκε ως ελαιοχρωματιστής, οικιακός βοηθός, νοσοκόμος σε ψυχιατρείο και καθηγητής δημιουργικής γραφής στο Art Institute of Chicago προτού γίνει συγγραφέας και ραδιοφωνικός σχολιαστής. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Ο συγγραφέας των Ντελίριουμ, Ημερολόγια από τη χώρα των Χριστουγέννων, Σκίουρος ζητεί βερβερίτσα, Γυμνός, Μια σχεδόν φυσιολογική οικογένεια, Όταν σας έχουν τυλίξει οι φλόγες και Εγκώ μιλήσει καλά κάποια μέρα, δεν διστάζει να επιστρατεύσει το καυστικό χιούμορ για να μας αφηγηθεί ιστορίες που, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, τις έχει ζήσει και δεν αποτελούν κατασκεύασμα της φαντασίας του.

Τα βιβλία του David Sedaris κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μελάνι.