Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το θεατρικό έργο της Σάρα Κέιν \”Βlasted\” (Έλεος) από το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου.

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το θεατρικό έργο της Σάρα Κέιν \”Βlasted\” (Eλεος) από το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου.


Το έργο εκτυλίσσεται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου ο Iαν, τοπικός δημοσιογράφος, προσπαθεί να αποπλανήσει και μετά βιάζει την Κέιτ, μια αφελή και μάλλον απλοϊκή νέα γυναίκα. Το έργο γίνεται σχεδόν εφιαλτικό όταν ξαφνικά στο δωμάτιο εμφανίζεται ένας στρατιώτης με ένα όπλο.


Το Blasted (πρώτο έργο της Sarah Κane) ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1995 (εν μέσω του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου) και αποτέλεσε το θεατρικό σκάνδαλο της χρονιάς: Η βία και η ωμότητα του έργου συντάραξαν τα θεμέλια της λονδρέζικης θεατρικής σκηνής και η συγγραφέας τοποθετήθηκε στο επίκεντρο έντονων αντιπαραθέσεων.


Τα θέματά της Σάρα Κέιν είναι οι ακραίες ανθρώπινες συμπεριφορές, η βία, ο πόλεμος, η αποξένωση. Ένα τοπίο πρώτα από όλα εσωτερικό, που καθρεφτίζει το κοινωνικό περιβάλλον με ποιητική καθαρότητα.


Η παράσταση και οι δημιουργοί της καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτόν τον κόσμο και να τον ζωντανέψουν σκηνικά χωρίς ενδοιασμούς. Να δουν τον άνθρωπο, μέσα από το έργο της Σάρα Κέϊν, ως Ξένο, ως Θεό αλλά και ως Τέρας.


Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Θωμά Βελισσάρη (φέτος υποψήφιος για το Βραβείο Κουν 2007 στην κατηγορία Νέου Δημιουργού) και η μετάφραση της Αθηνάς Παραπονιάρη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κολοβός, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Μάρα Τσικάρα.


INFO
Χριστοπούλου 12, 546 35 (κάθετος στην Ιασωνίδου), Θεσσαλονίκη
τηλ/φαξ: 2310-229.249
Από Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
Παραστάσεις: Τετ. Πέμ. Παρ. Σάβ. Κυρ. στις 9.15μ.μ
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 10 (φοιτητικό), ατέλειες δεκτές
Διάρκεια παράστασης: 90
www.aktisaeliou.gr