Η γκαλερί 7 παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Ελένης Νικολόγλου με τίτλο «Καπνού Αν-έλιξις»…

από την Τρίτη 2 Απριλίου 2013.

Η έκθεση αναφέρεται στους σχηματισμούς του καπνού, οι οποίοι διαμορφώνονται καθώς αυτός ανελίσσεται.

Ο καπνός «αιχμαλωτίζεται» από την φωτογράφο, την στιγμή της «μεταμόρφωσης» του σε αέρινες ανεπιτήδευτες μορφές, που διεγείρουν την φαντασία και παραπέμπουν σε υπερρεαλιστικές απεικονίσεις.

Η φευγαλέα ροή του καπνού, στο πλαίσιο του χώρου και του χρόνου, γεννά εικόνες που ενέχουν δυνάμει συνειρμικές αναφορές στο αρχέτυπο, στο ανείπωτο όνειρο, σε άχρονες μνήμες.

Η Ε. Νικολόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα.

Η ενασχόλησή της με τις εικαστικές τέχνες από τα πρώιμα κιόλας χρόνια της ηλικίας της ήταν έντονη και αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση της προσωπικότητά της αλλά και δίοδο εσωτερικού διαλόγου και αναζήτησης.

Ασχολήθηκε με το σχέδιο, την ζωγραφική, την γλυπτική, την κατασκευή πρωτότυπης λειτουργικής μαριονέτας με ποικίλες μεικτές τεχνικές.

Μετά την αποφοίτησή της  από την Φιλοσοφική  Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2003 και στη συνέχεια από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνων το 2006, αναπτύσσει, παράλληλα, σχεδόν παρορμητικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τέχνη της φωτογραφίας.

Μαθητεύει δίπλα στον καταξιωμένο έλληνα φωτογράφο κ.Πλάτωνα Ριβέλλη, στο πλαίσιο σεμιναρίων καλλιτεχνικής φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη.

Εκείνη η περίοδος της δημιουργικής γνωριμίας της με τον συναρπαστικό Κόσμο της φωτογραφίας, λειτούργησε ως καταλύτης στον καθορισμό της τελικής της επιλογής και της καλλιτεχνικής της ταυτότητας.
Σήμερα εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος.