Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο ιστορικό Κύτταρο, οι Ελελεύ μετακομίζουν για μία βραδιά μόνο σε ένα πιο μικρό και ζεστό live χώρο. Οι Αφανείς στου Ψυρρή τους υποδέχονται για μία special live βραδιά!

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο ιστορικό Κύτταρο, οι Ελελεύ μετακομίζουν για μία βραδιά μόνο σε ένα πιο μικρό και ζεστό live χώρο. Οι Αφανείς στου Ψυρρή τους υποδέχονται για μία special live βραδιά!

Οι Ελελεύ, η Δυνατή Κραυγή, όπως ακριβώς σημαίνει το όνομα που βάφτισαν την μπάντα τους οι Φώτης Σιώτας (βιολί), Ζωρζ Πιλαλί (τζουρά), Μάριος Παπαδέας (σαντούρι), Μιχάλης Τζουγανάκης (κρητική λύρα), Γιάννης Ζαχαρόπουλος (ούτι), Κωστής Αναγνωστόπουλος (κιθάρα) και Μαρία Αριστοπούλου (φωνητικά), εμπνεύστηκαν από τον τον Αριστοφάνη (Όρνιθες 364).

Παίρνοντας την ερμηνεία του Αριστοφάνη ότι Ελελεύ είναι «Επίφθεγμα πολεμικόν. Οι προσιόντες γαρ εις πόλεμον το ελελεύ εφώνουν μετά τίνος εμμελούς κνήσεως…», το έφεραν κοντά στα δικά τους δεδομένα και αποφάσισαν ότι ελελεύ σημαίνει επίθεση χωρίς όμως εχθρικά συναισθήματα, αλλά με μαχητική διάθεση απέναντι σε ό,τι «μας χαλάει»…

Οι Ελελεύ είναι μία μπάντα που φέρνει στο νου τα \’60ς, τότε που η μουσική σήμαινε πολύ περισσότερα από απλή ψυχαγωγία, μπορούσε να μεταφέρει μηνύματα, ταυτιζόταν μάλιστα με την ελευθερία και την επιδίωξη της.

Στα σημερινά δεδομένα, που οι παραπάνω έννοια έχει πάρει μία περίεργη σημασία οι Ελελεύ παίρνουν αυτόν τον ορισμό στα σοβαρά και τον κάνουν «μανιφέστο» της παρουσίας τους, όχι μόνο στα live τους, αλλά και στο πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ.

Rock ή ακόμα και «μετα-ρεμπέτικο» θα μπορούσε να βαφτιστεί η μουσική τους, εστιάζοντας στα τραγούδια, αλλά παράλληλα και μία βουτιά στη θαλπωρή του ηλεκτρισμού τους, του ψυχεδελικού rock.

Με επιρροές από Jefferson Airplane, Fairport Convention, Μάρκο Βαμβακάρη, Ali Farka Toure και Massive Attack. Αυτό μοιάζει μάλλον με freedom rock!

Για το καινούριο τους άλμπουμ όλα ξεκίνησαν από μερικές ιδέες του Βαγγέλη Βέκιου, πάνω σε στίχους της Άντρης Βασιλειάδου. Η συνεργασία του με την Άντρη Βασιλειάδου ήταν ο σπινθήρας, η φωτιά που άναψε όμως απαιτούσε να μοιραστεί με άλλους, να γίνει συγκρότημα. Σιγά σιγά στην παρέα κόλλησαν ο Αλέκος Αράπης, ο Χρήστος Καψαλάκης και μια σπουδαία νέα φωνή, η Μαρία Πανοσιάν – η αρχοντική της ερμηνεία αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του άλμπουμ.

Το άλμπουμ των Ελελεύ, με ένα εξαιρετικό έργο του κομίστα Πέτρου Ζερβού στο εξώφυλλο, κυκλοφορεί τώρα σε CD από την Hitchhyke.

Info
Ελελεύ
Τρίτη 13 Νοεμβρίου
Αφανείς, Αριστοφάνη 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3225009
Ώρα έναρξης: 22:00
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ