Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την Άννα Στερεοπούλου και τη θεματική εκδήλωση «Electron» από τις …

25 Νοεμβρίου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2011.

Η θεματική εκδήλωση electron εμπνέεται -σε επιστημονική βάση- από τη δομή και λειτουργία του Ανθρώπινου Αυτιού & της Ισορροπίας του Σώματος, κάτι το οποίο εκφράζεται καλλιτεχνικά με την σύνθεση και ερμηνεία Ηλεκτρο-Ακουστικής μουσικής της Άννας Στερεοπούλου, με παράλληλη προβολή εικόνας 360 μοιρών του Τάσου Χατζηπανάγου.

Στόχος του έργου είναι η ροή της εσωτερικής ενέργειας του κοινού (ακροατή -θεατή), έχοντας ως παράλληλες πηγές έμπνευσης τα στοιχεία του Νερού & του Ηλεκτρικού Σπινθήρα / Ενέργειας, καθώς και του Ήχου & του Φωτός (λειτουργία Κοχλία & Λαβύρινθου – Έσω Ους).

Σύλληψη – Συνθέσεις – Ερμηνεία: Άννα Στερεοπούλου |annastereopoulou.gr|
Εικόνα – Live Projections (Vjing): Τάσος Χατζηπανάγος |phadom.gr|

 

Πληροφορίες έργου:

Ψίθυροι, φωνές, κραυγές… Η ένταση του ήχου σταδιακά δυναμώνει και σού χτυπάει την πόρτα. Θ\’ ανοίξεις; Λίγα χιλιοστά σε χωρίζουν από τον παλμό σου. Ένα απλό πάτημα του διακόπτη και η είσοδος στον ανηχωϊκό σου θάλαμο τον πλημμυρίζει με φως από το κάθε υδάτινο βήμα σου.

Με πυρήνα το Πιάνο, εμπλουτισμένο ανά διαστήματα με ηλεκτρονικούς ρυθμούς και ατμόσφαιρες, η μουσική εμπνέεται από διαφορετικά είδη -όπως Musique Concrete, Drum\’n\’Bass, Jazz, Dubstep, Fado κ.α.- και σχηματίζει την πορεία σε έναν λαβύρινθο, ο οποίος εξελίσσεται και ξετυλίγεται όλο και πιο φωτεινός, μέσα από την οπτική του απόδοση. Μέσα σε όλες εκείνες τις στιγμές, που συνηθίζει κανείς να παραβλέπει, κρύβεται μια δύναμη. Παρόλο που αυτή η δύναμη της συνήθειας χαρακτηρίζει γοητευτικά την πραγματικότητα, η εντύπωσή της παραμένει σιωπηλή. Το electron συνθέτει εικονικά τέτοιες στιγμές, με την απόδοσή τους να εξελίσσεται πάνω στην μουσική και μέσα από Flux και Dada επιρροές, δημιουργώντας οπτικές οκτάβες.

Ένα παιχνίδι του νου με στόχο την στιγμή που θα ανακαλύψεις το κλειδί μέσα στην ίδια σου την χούφτα…
Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι θεατές των παραστάσεων – συναυλιών του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του δελτίου της παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων.