Το Ρομάντσο παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Δελή, με τίτλο Ελαία, την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014.

Ελαία, ένα από τα τελευταία παράκτια δάση στην Ελλάδα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Εκεί, οι θαλάσσιες χελώνες έφτιαξαν 1452 φωλιές το καλοκαίρι του 2013, και οι κατασκηνωτές από όλη την Ευρώπη ξεπέρασαν τους 2000. Σήμερα η πανίδα και η χλωρίδα του τόπου απειλείται από την ανέγερση 48 παραθεριστικών κατοικιών στο παράκτιο δάσος.

Διάρκεια: 43’

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Ο Γιώργος Δελής γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Το Seek’(2005,) είναι η πρώτη μικρού μήκους ταινία του ενώ η δεύτερη Στιγμές Σκυλιά (2006), γυρίστηκε σε μια μόνο ημέρα και επιλέχθηκε αρχικά για να συμμετέχει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. Ακολούθησαν δυο βιντεοκλίπ, το ένα με την συμμετοχή του Νεοϋορκέζου mc Freestyle. Αποφοίτησε από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Leeds (Northern Film School) όπου ειδικεύθηκε στη σκηνοθεσία και συγγραφή σεναρίου. Ξεκίνησε την πορεία του ως διευθυντής φωτογραφίας στο ντοκιμαντέρ Street Art (2008) και συνεργάζεται με νέους διευθυντές φωτογραφίας, μοντέρ και παραγωγούς.

Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε φιλμ, Floor 17 (S16mm, 2008), απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Φωτογραφίας (NFS Screenings 2008, Hyde Park Picture House) και οδήγησε στην επόμενη παραγωγή Happiness Is (S16mm, 2009). Έχει ολοκληρώσει το πιλοτικό σενάριο μιας νεωτεριστικής ελληνικής σειράς και  αυτή τη στιγμή συγγράφει ένα αγγλόφωνο graphic novel.

www.yorgosdelis.com