Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η PRAKSIS δημιούργησαν μια πρωτοποριακή δράση, με τίτλο Πολιτιστικές Πράξεις Ένταξης, διοργανώνοντας επισκέψεις μεταναστών και προσφύγων στους χώρους του Μουσείου προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό.

Με κεντρικό σύνθημα Έλα να γνωριστούμε καλύτερα, μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα, προσκαλούνται να αφήσουν στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να έρθουν σε επαφή με μια άλλη, φιλόξενη πλευρά της χώρας, τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των Παιδιών (4/6), το Σάββατο 6 Ιουνίου 2009, παιδιά από το Σύλλογο Κενυατισσών Γυναικών Ελλάδος που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, θα επισκεφθούν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, και θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, υπενθυμίζοντας ότι όλα τα παιδιά είναι ίσα και ότι θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα ανεξάρτητα από την χώρα καταγωγής, τη θρησκεία και το χρώμα του δέρματός τους..

Η δράση Πολιτιστικές Πράξεις Ένταξης έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο και στο πλαίσιο της έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις μεταναστών και προσφύγων στους χώρους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με μεγάλη επιτυχία. Η τελευταία δραστηριότητα πριν το καλοκαίρι, θα λάβει χώρα στις 21 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων (20/6), με την ξενάγηση προσφύγων και των παιδιών τους στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Παράλληλα με τις παραπάνω εκδηλώσεις, κυκλοφορεί ενημερωτικό φυλλάδιο. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εθελοντές της PRAKSIS θα ενημερώνουν τους επισκέπτες του Μουσείου για τις «Πολιτιστικές Πράξεις Ένταξης» και για τη δράση της οργάνωσης που στόχο έχει την ομαλότερη ένταξη πληθυσμών από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.