Το Social Ballroom επιστρέφει Χορεύοντας προς τις Γιορτές την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, μ’ ένα μεγάλο χορευτικό πάρτι και οι Latin Brass Connection -έξι μουσικοί του El Sistema, μέλη της διάσημης Simon Bolivar Orchestra- κάνουν αυτό που ξέρουν καλά εδώ και 20 χρόνια: παρασύρουν το κοινό με δυναμικούς ήχους σε ρυθμούς, ρούμπα, σάλσα και μερένγκε και διάσημα τραγούδια της Λατινικής αλλά και της Βόρειας Αμερικής.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του El Sistema Greece και τα μέλη της El Sistema Greece Youth Orchestra (ESGYO), ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Latin Brass Connection, σε μια χριστουγεννιάτικη συναυλία γεμάτη ρυθμό στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ στις 12.00!

Λίγο πριν αποχωρήσουν από την Αθήνα, οι διάσημοι καλεσμένοι του El Sistema Greece, προσφέρουν δύο δωρεάν masterclasses για νεαρούς μουσικούς και δασκάλους χάλκινων πνευστών στο Ωδείο Αθηνών, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 16.30-20.00. Στα masterclasses που διοργανώνονται από το El Sistema Greece, εννιά μουσικοί θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά με ένα κομμάτι της επιλογής τους, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να παρακολουθήσουν ως ακροατές. Οι αιτήσεις συμμετοχής αποστέλλονται στο [email protected] έως 9/12. Όσοι μουσικοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά, θα πρέπει να επισυνάψουν την παρτιτούρα του κομματιού που επιθυμούν, μέγιστης διάρκειας 7 λεπτών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

El Sistema Greece

Το μουσικό πρόγραμμα El Sistema Greece ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016 με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Προσφέρει καθημερινά δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους ηλικίας 5 έως 26 ετών ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας. Μέσω της μουσικής οι μαθητές του El Sistema Greece εμπνέονται και προετοιμάζονται για ένα καλύτερο μέλλον ενώ καλλιεργούν ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Εμπνευσμένο από την εκπαιδευτική προσέγγιση του El Sistema, με ιδρυτή το μαέστρο José Antonio Abreu, το El Sistema Greece είναι το μόνο στην Ελλάδα που έχει την επίσημη αναγνώριση και υποστήριξη του El Sistema Βενεζουέλας.

Περισσότερα από 1.250 παιδιά και νέοι, μέχρι σήμερα, έχουν λάβει μέρος στις δράσεις του El Sistema Greece. Μαθήματα χορωδίας, βιολιού, τσέλου, βιόλας και τρομπέτας πραγματοποιούνται καθημερινά στο νέο χώρο του El Sistema Greece, στην οδό Κυψέλης 62 στην καρδιά της Κυψέλης, στο Μοσχάτο, στους Προσφυγικούς Καταυλισμούς του Σκαραμαγκά και του Ελαιώνα και στο κέντρο της Αθήνας.

Το 2017 ιδρύθηκε και η El Sistema Greece Youth Orchestra (ESGYO), μία νεανική ορχήστρα εστιασμένη στην εκπαίδευση των μελών της ως προς την ορχηστρική συμπεριφορά και κουλτούρα που οφείλει να έχει κάθε μικρός και μεγάλος μουσικός. Στις εβδομαδιαίες πρόβες της ESGYO, κάθε Σάββατο στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα, οι νεαροί μουσικοί εξασκούν τις μουσικές τους ικανότητες υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Safira Antzus.