Το Myran –Scandinavian Design θα παρουσιάσει μια έκθεση/αφιέρωμα σ’ ένα από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα,

τον Arne Jacobsen από τις 22/09/2011 έως τις 08/10/2011 στον χώρο τέχνης Μελάνυθρο.

Ο Arne Jacobsen, εκτός από το πολύ σημαντικό αρχιτεκτονικό του έργο, έχει να επιδείξει ένα τεράστιο ταλέντο ως σχεδιαστής επίπλων αλλά και χρηστικών αντικειμένων.

Αυτή η έκθεση είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη δουλειά του, την αφοσίωση του στη φόρμα, και την ευφυΐα με την οποία ενσωμάτωνε τις τεχνολογικές εξελίξεις στο έργο του.

Είτε σχεδίαζε μεγάλης κλίμακας αρχιτεκτονικά έργα, είτε χρηστικά αντικείμενα, όπως ρολόγια, λάμπες ή είδη μπάνιου, ανυπέρβλητος πάντα στόχος του ήταν η σύζευξη ομορφιάς και λειτουργικότητας. Έτσι πολλά από τα αντικείμενα που είχε σχεδιάσει για διάφορους οίκους όπως Fritz Hansen, Stelton, Georg Jensen, είναι σήμερα, 35 χρόνια μετά το θάνατο του, από τα πιο αναγνωρίσιμα αντικείμενα του μοντέρνου Σκανδιναβικού design.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί το σύνολο του έργου του Arne Jacobsen μέσα από μια επιλογή από έπιπλα και αντικείμενα που έχει σχεδιάσειο ίδιος, όπως η θρυλική “Ant” chair (1952), η “Egg, η” “Swan” αλλά και τη συλλογή Cylinda Line coffee service (1967 ) — καθώς και από φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από το αρχιτεκτονικό του έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Πρεσβεία της Δανίας στο Λονδίνο, το Κολλέγιο Merton στην Οξφόρδη, την Εθνική Τράπεζα στην Κοπεγχάγη, και το SAS Royal Hotel στην Κοπεγχάγη.