Την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ., εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Χαδούλη, στα πλαίσια της πρώτης συνεργασίας του

του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη με την ιστορικό τέχνης Ελένη Αθανασίου, με  στόχο την ανάδειξη του έργου σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση περιλαμβάνει 30 περίπου ζωγραφικά έργα από το 1999-2009 και θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουλίου.

Η ζωγραφική του Γιώργου Χαδούλη χαρακτηρίζεται από φωτεινά χρώματα μεσογειακούς ήλιου και αιγαιοπελαγίτικα ακρογιάλια, η θεματολογία του όμως, δεν περιορίζεται μόνο στις σκηνές της υπαίθρου αλλά περιλαμβάνει επίσης οικογενειακά πορτρέτα, πορτρέτα στενών του φίλων, νεκρές φύσεις και εσωτερικά δωματίων τα λεγόμενα – domestic interiors.

Οι εικόνες αυτές αποδίδονται τις περισσότερες φορές μέσα από τις αναζητήσεις των Nabis, και ειδικότερα του Pierre Bonnard και του Edouard Vuillard. Το απλοποιημένο σχέδιο, η επίπεδη φόρμα, τα διακοσμητικά μοτίβα, οι φωτεινοί και διαυγείς τόνοι, τα πλακάτα χρώματα στα πιο πρώιμα έργα του αλλά και τα συμπληρωματικά στα μεταγενέστερα, δημιουργούν ζωγραφικά περιβάλλοντα με τρισδιάστατη υπόσταση.

Αποφεύγει τους ουδέτερους τόνους, τα μαύρα, και τα γκρι που αφαιρούν από τα αντικείμενα τη φωτεινότητα που επιδιώκει. Η ζωγραφική του είναι έντιμη, χωρίς τεχνάσματα, με ψυχική γενναιοδωρία προς τον θεατή.

Επηρεασμένος από την Ανατολή εμπνέεται από τη φύση αλλά δεν την μιμείται. Σέβεται την παντοδυναμία της και εντάσσει τον άνθρωπο μέσα σ\’ αυτήν, άλλοτε κάνοντας την παρουσία του εμφανή και άλλοτε όχι.

Λάτρης της διονυσιακής αισθησιακής δημιουργίας, δείχνει  έντονο ενδιαφέρον για την ατμόσφαιρα που μετουσιώνει  τα αντικείμενα, όπως και για τις σκηνές που τις αγγίζει το φως.

Η ζωγραφική του διακρίνεται για την πηγαιότητα και την γνησιότητα των αναζητήσεων του, την ειλικρίνεια και τον πλούτο της εκφραστικής του γλώσσας, την ποιότητα και την αλήθεια των διατυπώσεών του.