Η Ελένη Μιχαλακοπούλου παρουσιάζει την τρίτη ατομική της έκθεση, με έργα φτιαγμένα με κολάζ, ακρυλικά και μολύβια πάνω σε χαρτί, από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στον Χώρο Τέχνης 24, στο Κολωνάκι.

Σε αυτή την έκθεση οι φιγούρες της Ελένης Μιχαλακοπούλου κάνουν ένα βήμα μπροστά και βγαίνουν έξω από τις ιστορίες τους. Στέκουν στο άσπρο χαρτί απέναντί μας, με σοβαρότητα αλλά και αμηχανία.

Κάτι στην εμφάνισή τους φαίνεται να είναι κωμικό, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Για άλλη μια φορά τα ασαφή όρια του αστείου και του σοβαρού καθόρισαν τη μορφή των χαρακτήρων της ζωγράφου. Χαρακτήρες που λειτουργούν σαν καθρέφτης της ίδιας αλλά και της κοινωνίας μας. Πρόθεσή της να χαμογελάσουμε, ίσως και να μελαγχολήσουμε…

Η Ελένη Μιχαλακοπούλου σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1989-1995) με καθηγητή το Χρόνη Μπότσογλου και σκηνογραφία με καθηγητή το Γιώργο Ζιάκα. Αποφοίτησε το 1995 με άριστα.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη και στο Μουσείο Φρυσίρα, στην Παιανία στο Μουσείο Βορρέ και στη Θεσσαλονίκη στην Αίθουσα Τέχνης TinT. Έχει παρουσιάσει δύο ατομικές εκθέσεις, τον Οκτώβριο του 2000 στην αίθουσα τέχνης Αγκάθι και τον Ιανουάριο του 2005 στην αίθουσα τέχνης 24.