Η Γκαλερί Krateras στην Οία Σαντορίνης, θα φιλοξενήσει έκθεση ζωγραφικής με έργα που υπογράφουν οι Αλέκος Φασιανός, Γιώργος Σταθόπουλος και Απόστολος Χαντζαράς

… στις 11 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου 2012.

Εκθέτουν οι ζωγράφοι:
Αλέκος Φασιανός
Γιώργος Σταθόπουλος
Απόστολος Χαντζαράς

«Μια εικαστική συνύπαρξη τριών Ελλήνων ζωγράφων θα πραγματοποιηθεί στην Οία της Σαντορίνης με αφορμή μια τυχαία συνάντηση στο Λυκαβηττό.

Σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής, στη γκαλερί KRATERAS, και σε έναν τόπο κάλλους, όπως είναι η Οία, ο Αλέκος Φασιανός επιλέγει να εκθέσει έργα του με τους Γιώργο Σταθόπουλο και Απόστολο Χαντζαρά. 

Τα έργα τέχνης μεταφέρουν την ποιητική ατμόσφαιρα του Αιγαίου, αυτού του «ασυναγώνιστου» τόπου των πολιτισμώνκαι του έρωτα.

Οι τρεις διαφορετικές γραφές με τις προσωπικές τεχνοτροπίες συνυπάρχουν προκαλώντας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία. Στο έργο του Φασιανού, άνθρωποι και τόποι εναλλάσονται ανάμεσα στο αιγαιοπελαγίτικο φως και στα μοναδικά του μπλε, χρυσά και κόκκινα. Στο έργο του Σταθόπουλου όλα γίνονται άυλα και διάφανα, οι μορφές προβάλλονται μέσα σε ονειρικά τοπία. Στο έργο του Χαντζαρά μυθικές φιγούρες κυριαρχούν κάτω απ’ το κυκλαδικό φως σμιλεμένες από έντονες χρωματικές εναλλαγές.

Οι τρεις καλλιτέχνες με τα έργα τους παρουσιάζουν και πάμπολες τεχνικές, από τις λιθογραφίες με τα «rehaussés»,τα «pochoirs» και τα «χρυσά» του Φασιανού έως και τα ακρυλικά ή τις επιζωγραφισμένες λιθογραφίες του Σταθόπουλου καθώς και τις τέμπερες, τις μονοτυπίες και τα fresco του Χαντζαρά.»
Λουίζα Καραπιδάκη, Ιστορικός Τέχνης                                                 

Η έκθεση ζωγραφικής των Αλέκου Φασιανού, Γιώργου Σταθόπουλου, Απόστολου Χαντζαρά εγκαινιάζεται το Σάββατο 11 Αυγούστου στις 20.00,  στη γκαλερί KRATERAS, στην Οία της Σαντορίνης.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης, Λουίζας Καραπιδάκη.

Η έκθεση σημαίνει και την έναρξη σειράς εκθέσεων της γκαλερί με Έλληνες ζωγράφους από το 1960 έως σήμερα. Σε κάθε έκθεση ένας εικαστικός θα επιλέγει να εκθέσει έργα του με δύο άλλους εικαστικούς.