Επηρεασμένες και οι δύο από την έντονη εκφραστικότητα και κίνηση των ηθοποιών στο θέατρο, δημιουργούν μια σειρά έργων με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο. Η αποτύπωση των ανθρώπινων συναισθημάτων μέσω της στάσης, της κίνησης ή και της ακινησίας του σώματος των ηθοποιών αποτελεί το κεντρικό θέμα των δύο ζωγράφων. Φιγούρες, πορτρέτα και μορφές όπως διαμορφώνονται μέσα στα πλαίσια ενός «θιάσου», δοσμένα με ακρυλικά, ξυλομπογιές και λαδοπαστέλ σε καμβά και σε χαρτί.

Αλεξάνδρα Γκίνη

Η Αλεξάνδρα Γκίνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Αποφοίτησε από την Σχολή Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (2008) και παρακολούθησε σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης με τον Μάνο Στεφανίδη. Από το 2010-2014 σπούδασε στο εργαστήρι ζωγραφικής με καθηγητές τον Κ.Κατζουράκη και Γ.Τσακίρη της σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεσσαλονίκης. Από το 2016 παρακολουθεί το μεταπτυχιακό «Πολιτισμική Διαχείρηση» στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πάτρας.Ενδιαφέρεται για την ζωγραφική και χαρακτική και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα.

Μαρία Τσινιά

Γεννήθηκε το 1982 και ζει στην Αθήνα . Είναι απόφοιτος του τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών(Τ.Ε.Ι) και του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης σχολής Καλών Τεχνών . Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2016 με κατεύθυνση στην ζωγραφική στο εργαστήριο του κ.Πατρασκίδη και αργότερα του κ.Χαρβαλιά. Έχει παρακολουθήσει τα εργαστήρια της χαρακτικής , της γλυπτικής, της φωτογραφίας και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την σκηνογραφία παιδικού θεάτρου. Έχει εργαστεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα και παραδίδει μαθήματα εικαστικών τεχνών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα.


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Μαρία Τσινιά