«Η έκθεση ζωγραφικής της Μόνικα Βερροιοπούλου με τίτλο “Σκιές” είναι ένα εμπνευσμένο, καλλιτεχνικό ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο.  Είναι μια φυγή προς τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας,  αλλά και μια σπουδή στην απουσία και την κατανόηση των μορφών.  Ο νους μπορεί να συλλάβει ήρωες που αφέθηκαν στην μοναξιά, ή “Ποιητές της Ζωής” που αναζητούν μία ανεπαίσθητη σκιά της ύπαρξης.

Ο διάλογος των έργων τονίζει την δράση απ το φθαρτό σ’ ένα προσωπικό αποτύπωμα μέσω της τέχνης. Η καλλιτέχνης σκηνοθετεί ανθρώπινα θραύσματα, δράσεις και αντικείμενα,  σε υποβλητικό τόνο,  γνωρίζοντας ότι τελικά η ποίηση είναι η μόνη “ζωντανή” παρουσία.

Μας καλεί να τα δούμε όλα σε μια στιγμή.  Χρώματα της γης,  φωτισμους με σπουδή,  χορογραφία που εγείρει την αίσθηση της αφής,  αλλά και της ακοής που γλιστρά στη σιωπή.  Μας δείχνει τις σκιές ως πνευματικά αγαθά αντιμέτωπα με τον χρόνο.  Όπως και στα παραμύθια,  αυτές στέκονται άφθαρτες απέναντι σε αυτό που φοβίζει τον άνθρωπο από την γέννηση του.  Από την “Πολιτεία” του Πλάτωνα έως και τον καιρό μας,  το ερώτημα μένει ανοιχτό: Ποιοι είμαστε;  Που πάμε;  Ποια είναι τα όρια της πραγματικότητας;

Την δική τους παράσταση δίνουν τα έργα της ζωγράφου, ενεργοποιώντας την μνήμη που γεννά το ερώτημα: Τι σημαίνει ο κόσμος των σκιών;» – Θέμης Ροδαμίτης

Βιογραφικό

Η Μόνικα Βερροιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε Καλές Τέχνες  στο City and Guilds of London School of Art (1979-1983). Εκεί ήταν  που συναντήθηκε με τον Michael Buhler, ο οποίος υπήρξε γι’ αυτήν πολύτιμος δάσκαλος, και αργότερα έγινε σύζυγός της. Τώρα ζει και εργάζεται στο Hastings της Αγγλίας.