Μία έκθεση που πραγματεύεται τη βαθιά συγγένεια των τεχνών και ιδιαίτερα της ζωγραφικής με την ποίηση. Η ποίηση λειτουργεί σαν ζωγραφική παλέτα, όπου κάθε λέξη αντιστοιχεί σε έναν τόνο ή μια απόχρωση  που συνθέτει το ζωγραφικό έργο. Η καλλιτέχνης ζωγραφίζει ό,τι αντιλαμβάνεται χρησιμοποιώντας τα χρώματα και τους τόνους, το φάσμα των οποίων εκφράζει τις ποικίλες συναισθηματικές εκφάνσεις του υποσυνείδητου. Παριστάνει έτσι κάτι που δεν υπάρχει, αισθήσεις που πάλλονται, τη διέγερση του νου, την απελευθέρωση επιθυμιών, το φως και το σκοτάδι.

Αυτό που προκύπτει είναι μια ζωγραφική  αποτύπωση στην οποία δεν παρεμβαίνει το μυαλό που ορθολογικοποιεί και τακτοποιεί τα πράγματα, αλλά μια έκφραση φαινομενικά άναρχη και αυτόνομη σαν τα συναισθήματα που πυροδοτούνται από την ποίηση. Μια έκφραση που προσφέρει την ελευθερία στο θεατή να ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο και σύμφωνα με τα βιώματα του την οπτική αυτή εμπειρία.

Βιογραφικό

Η Αγγελική Καλογεροπούλου αποφοίτησε το 1992 από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Χαλανδρίου με πτυχίο στη Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων. Το 1993 ξεκίνησε την παρακολούθηση κύκλου μαθημάτων ζωγραφικής και σχεδίου στο Κολλέγιο Αθηνών με δάσκαλο τον Βασίλη Χάρο.

Μετά την έντονη προτροπή του και την αναγνώριση του ταλέντου της τόσο στο σχέδιο όσο και στο χρώμα, εγγράφηκε στη σχολή του Νίκου Στέφου και παρακολούθησε εντατικά μαθήματα σχεδίου με σκοπό την εισαγωγή της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Παράλληλα, γνώρισε τον γνωστό ζωγράφο και μεγάλο δάσκαλο Θανάση Στεφόπουλο και παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής, ιστορίας και διδακτικής της τέχνης.

Το 1998, έδωσε εξετάσεις σε σχέδιο, χρώμα και ιστορία της τέχνης στην Accademia di Belle Arti di Pietro Vanucci στην Περούτζια της Ιταλίας, όπου πέρασε 2η και φοίτησε για 2 έτη.

Επέστρεψε στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους και εγγράφηκε στον ΑΚΤΟ στο τμήμα Εφαρμοσμένης Ζωγραφικής, όπου έπειτα από εξετάσεις κατατάχθηκε στο 2ο έτος. Γνώρισε φωτισμένους δασκάλους, μεταξύ άλλων τον Μάνο Στεφανίδη, τον Γιώργο Κόρδη, με την εποπτεία του οποίου μελέτησε τη Βυζαντινή τέχνη και με πρωτοποριακό τρόπο την ενέταξε στα ζωγραφικά της έργα. Αποφοίτησε το 2002 με πτυχίο «Bachelor of Fine Arts and Technology» του Middlesex University του Λονδίνου.

Από το 2004-2012, διδάσκει ζωγραφική, αγιογραφία, βιτρώ και ψηφιδωτό σε παιδιά κάθε ηλικίας και ενηλίκους στους σεμιναριακούς κύκλους, που λαμβάνουν χώρα στο «Πολιτιστικό Πάρκο». Είναι επίσης, υπεύθυνη για το σχεδιασμό και τη διοργάνωση των βραβευμένων από τον Όμιλο UNESCO εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που τελούνται στο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας που εδρεύει στο «Πολιτιστικό  Πάρκο».

Το 2004, πραγματοποίησε την 1η της ατομική έκθεση στο «Πολιτιστικό Πάρκο», ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις.