Η Titanium Yiayiannos Gallery παρουσιάζει τη διπλή έκθεση των Παναγιώτη

Παπαδόπουλου (γλυπτική – κατασκευές) και Λάζαρου Κτενίδη (ζωγραφική), με τίτλο «Ρόδι-να Χρόνια». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 8:00μ.μ. και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013.

Τη βραδιά των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τους:

• Αλκμήνη Χατζηνάσιου, Αθηνά Βράιλα, Κατερίνα Δοξάκη, Κατερίνα Τούντα, Νατάσα Αυγεράκη – φωνή
• Λίλια Εσίποβα – άρπα
• Γιώργο Ιωάννου – βιολί
• Ζωή Μιχάλαρου – πιάνο

Σκέψεις πάνω στην έκθεση από την ιστορικό τέχνης Ντόρα Ρογκάν:

Ευτύχημα είναι που δύο καλλιτέχνες-εκπρόσωποι δύο διαφορετικών γενιών, αλληλοσυμπληρώνονται στην από κοινού προσπάθεια: να μας … τονώσουν θεματικά και εικαστικά, το ηθικό!

Καλλιεργώντας, ο καθένας, με αυθεντικό πάθος το κύριο ερέθισμά του, κατορθώνει να μετουσιώσει τον τυπικό χαρακτηρισμό “νεκρή φύση” σε ιδιαίτερα “ζωντανές” συνθέσεις μες από την ευρηματικότητα και την ευελιξία των λύσεων, τόσο στη ζωγραφική απόδοση όσο και στην τρισδιάστατη.

Ανανεώνοντας, διαρκώς, αισθητικά ο Κτενίδης τις “λύσεις” που δίνει στις ζωγραφικές του συνθέσεις, δημιουργεί, κάθε φορά, και από μια ποιητική αντίστιξη στο εικαστικό του θέμα. Μεσ’ από την εξαιρετική ευαισθητοποίησή του στο χρώμα και την αισθητική αξιοποίηση των εικαστικών στοιχείων που περιβάλλουν ή και που συμπρωταγωνιστούν αναφορικά με το “ρόδι”, υλοποιεί, κάθε φορά, και από μιαν αποκρυπτογράφηση βιωματικών και ψυχολογικών εμπειριών που προκαλούν, μιαν αντίστοιχη υποβολή στον θεατή. Ενταγμένες οι επιμέρους εικαστικές μαρτυρίες, εδώ, σε μια δυναμικά δομημένη σύνθεση κινητοποιούν ανάλογα και τον ψυχισμό του επισκέπτη.

Με μιαν ανεξάντλητη ευρηματικότητα, ο Παπαδόπουλος, αφουγκράζεται, βλέπει, νιώθει, και ενορχηστρώνει στις τρισδιάστατες κατασκευές του: τη χαρά της ζωής και τα ευεργετικά σκιρτήματα της δημιουργίας. Ρόδια και καρποί σε “ιδιωματικά” σχήματα, στεφάνια με λουλούδια, διαχρονικά λάβαρα και στήλες με στεφάνια, δέντρα του χειμώνα και της άνοιξης, σαλιγκάρια και άλλοι οργανισμοί εκπέμπουν αισιόδοξα μηνύματα για την φυσική / μεταφυσική ενέργεια που εγγυάται την επιβίωση και τη ψυχική ενάργεια. Κοντολογίς, πρόκειται για κατασκευές που απαλλαγμένες από κάθε επιδερμική προσέγγιση και διακοσμητικότητα μας εκπαιδεύουν αισθητικά και ψυχικά.