Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα. Μετά τη συμμετοχή του στην έκθεση Dancing Goddesses που οργανώσαμε το 2018, ο ανερχόμενος Αμερικανός ζωγράφος Sam Friedman επιστρέφει στα Δύο Χωριά για την έβδομη ατομική του έκθεση. Καταξιωμένος λόγω της επιδέξιας και αριστοτεχνικής ζωγραφικής του που είναι επηρεασμένη από τις πρώτες του σπουδές στις εφαρμοσμένες τέχνες, ο Friedman βρίσκει τη ζωγραφική συναρπαστική, τόσο ως μέσο όσο και ως μια παράδοση γεμάτη δυνατότητες και καινοτομία. Εμπνευσμένος από τον De Kooning, τον Leger, τον Lichtenstein, τον Lewitt, τον Westermann και τον μέντορα και φίλο του KAWS, προσπαθεί συνεχώς να αντικατοπτρίζει τον φυσικό κόσμο με ένα ύφος που είναι ταυτόχρονα χαλαρό και δοσμένο με ακρίβεια. Ο καλλιτέχνης θα δημιουργήσει νέα έργα για τα Δύο Χωριά κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του στη Μύκονο.

Sam Friedman, Untitled, 2018. Acrylic on canvas. 122 x 152,5 cm, 48 x 60 inch, Photo courtesy of Dio Horia Gallery

Sam Friedman

Ο Sam Friedman (γ. 1984, Oneonta, NY) σπούδασε εικονογράφηση και τυπογραφία στο Pratt Institute και αργότερα εργάστηκε σε εμπορικά πρότζεκτ για την Nike και τους New York Times. Καθώς η προσωπική του πρακτική έτεινε όλο και περισσότερο προς τη ζωγραφική, ανέλαβε υπεύθυνος στο στούντιο του KAWS, ο οποίος αργότερα τον ενθάρρυνε να ακολουθήσει τη δική του πορεία στη ζωγραφική. Είναι ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης, του οποίου η δουλειά έχει άμεση αναφορά στη φύση με πολύ καθαρά περιγράμματα και ποπ χρώματα. Έχει παρουσιάσει έξι ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Έχει δημοσιευτεί στο Architectural Digest, το Artsy, το Hypebeast, το High Snobiety, το Juxtapoz και άλλα.


Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Sam Friedman, Untitled, 2018. Acrylic on canvas. 152,5 x 183 cm, Photo courtesy of Dio Horia Gallery