Πρόκειται για την δεύτερη ατομική έκθεση που πραγματοποιεί ο Paolo Colombo στην γκαλερί Bernier/Eliades. Η πρώτη του έκθεση ήταν το 1980.

Στη νέα του ατομική έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από μεγάλες ακουαρέλες βασισμένες σε ποιήματα από το βιβλίο του, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άγρα το 2014, καθώς και πρόσφατα ποιήματα που πρόκειται να δημοσιευτούν. Οι πίνακές του θυμίζουν συχνά μεγάλες επιφάνειες από ύφασμα, που μιμούνται την παραμόρφωση και την ύφανση του υλικού και αποδίδονται από αμέτρητες γραμμές ακουαρέλας, πάνω στις οποίες αναδύονται κείμενα που θυμίζουν κεντήματα πάνω σε γάζα ή οργάντζα.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης δώδεκα μικρότερα έργα ζωγραφισμένα σε γεωμετρικά σχέδια, που συχνά μας θυμίζουν μωσαϊκά. Τα μικρότερα έργα έχουν μια αυστηρή ζωγραφική προσέγγιση και έχουν δουλευτεί με μεγάλη προσοχή στη σύνθεση και την υφή. Ο Paolo Colombo χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά τις ακουαρέλες και το σχέδιο από τότε που ξεκίνησε την πρακτική του το 1971.

Paolo Colombo

Ο Paolo Colombo ζει στην Αθήνα από το 2008. Από το 1986 ασχολείται με την επιμέλεια εκθέσεων και έχει συνεργαστεί με πολλά μουσεία και Κunsthalles παγκοσμίως. Ως επιμελητής στην Αθήνα συνεργάστηκε με το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Πολιτιστικό Κέντρο Ωνάση. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπιενάλε στην Κωνσταντινούπολη, τη Θεσσαλονίκη και την Μαρντίν και υπεύθυνος παραγωγής σε τρία βραβευμένα φιλμ στις Κάννες, το Βερολίνο και τη Βενετία.